Meny

Arresterte dansker dimittert – skal på fotballkamp

Mellom 15 og 20 danske Brøndby-supportere ble arrestert torsdag formiddag etter en hotellnatt preget av mye støy og hærverk. Politiet skal nå finne ut om supporterne egentlig er såkalte casuals. Foto: Ivar Mølsknes / ADRESSEAVISEN / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 15-20 danske bråkmakerne som ble arrestert torsdag morgen etter en hotellnatt preget av mye støy og hærverk, ble sluppet fri av politiet etter fire timer.

Trondheim (NTB): – Vi hadde ikke noe grunnlag for å holde dem lenger. Hvis vi hadde gjort det, måtte de overføres til varetekt, og det var ikke aktuelt, sier informasjonsmedarbeider Lars Melvold ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Danskene, som politiet karakteriserer som såkalte casuals eller bråkmakere, var torsdag ettermiddag på frifot.

– De har vel tatt seg en tur ut i byen og skal helt sikkert på fotballkampen torsdag kveld, sier Melvold.

Bråkenatt

Danskene er i byen i forbindelse med returmøtet mellom Brøndby og Rosenborg i kvalifiseringen til UEFA-cupen på Lerkendal torsdag kveld.


Tidlig torsdag morgen fikk politiet melding om bråk på Viking hotell i Trondheim sentrum. Ifølge adressa.no tisset flere av bråkmakerne i gangene. Politiet opplyser at hotellrommene ble utsatt for skadeverk og mange av hotellets øvrige gjester ble holdt våkne gjennom store deler av natten.


Politiet rykket ut med store mannskaper like etter klokken 9. Danskene hadde ikke på seg supportereffekter, men bar danske flagg. Totalt ble mellom 15 og 20 personer pågrepet og satt i arresten.


Ledelsen ved hotellet har opplyst at de vil anmelde hærverket, og ifølge politiet vil saken bli etterforsket på vanlig måte. Resultatet kan bli at danskene blir bøtelagt.

Hjelp fra dansk politi

Politiet i Trondheim har hatt hjelp fra dansk politi som har to medarbeidere i Trondheim i forbindelse med fotballkampen. De 26 bråkmakerne vil bli fulgt nøye både under forberedelsene og under selve fotballkampen. De fleste er kjent av dansk politi på forhånd, og bråkmakerne vet at de blir fulgt av dansk politi også under oppholdet i Trondheim.

– Vi vil bruke mye ressurser på å ha en oversikt og holde kontroll under kampen, sier Melvold.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus