- Våpenloven skal granskes

<div class="viewNews">Finlands statsminister Matti Vanhanen sier regjeringen vil vurdere skjerpelser av våpenloven, etter at en ung mann skjøt ti medelever og seg selv på en yrkesskole i Kauhajoki vest i Finland tirsdag. Onsdag kom Vanhanen til Kauhajoki, der han møtte skolens elever og rektor. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX SVERIGE</div>
Finlands statsminister Matti Vanhanen sier regjeringen vil vurdere skjerpelser av våpenloven, etter at en ung mann skjøt ti medelever og seg selv på en yrkesskole i Kauhajoki vest i Finland tirsdag. Onsdag kom Vanhanen til Kauhajoki, der han møtte skolens elever og rektor. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX SVERIGE

<pFinlands statsminister Matti Vanhanen sier regjeringen skal ta våpenloven opp til vurdering som følge av skolemassakren i Kauhajoki.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdagens tragiske hendelse i Kauhajoki vest i Finland vil, sammen med skoleskytingen i Jokela i fjor, føre til en gransking av den finske våpenloven, sa Vanhanen onsdag.

I henhold til finsk lov kan 15-åringer kjøpe våpen til jaktbruk.

Vanhanen sa onsdag at det vil bli tatt en avgjørelse om en eventuell innstramning i løpet av de neste månedene.

– Regjeringen skal vurdere om folk skal ha så lett tilgang på håndvåpen, sa han.

– Kopi fra USA

Vanhanen ankom onsdag morgen Kauhajoki, der han møtte elever og lærer ved yrkesskolen som var åsted for skolemassakren.

– Det er åpenbart at både Jokela og denne massakren er kopier av det som har hendt i USA tidligere, sa han på en pressekonferanse tidlig på morgenen.

– Det er forferdelig tragisk, sa han videre.

Vanhanen roste politiet for at gjerningsmannen, Matti Juhani Saari (22), ble tatt inn til avhør mandag, dagen før han skjøt og drepte ti medelever og seg selv.

Politikritikk

Men Vanhanen ville ikke gi flere kommentarer til politiets arbeid. Politiet har fått kritikk for at de lot Saari gå uten å gjøre noe mer etter at Saari hadde lagt ut flere trusselvideoer på You Tube. Politiet lot også Saari beholde våpen og våpenlisens.

– Jeg vil ikke spekulere rundt hvilke opplysninger som kom fram under avhøret og hvilken konklusjon politiet trakk, sier Vanhanen. (©NTB)


Oppdaterte Nyheter fra Sverige/Finland finner du på Startsiden

Personvernpolicy