Sarah Palin får lynkurs i utenrikspolitikk

Sarah Palin her i samtaler med tidligere utenriksminister Henry Kissinger (Foto: Scanpix)
Sarah Palin her i samtaler med tidligere utenriksminister Henry Kissinger (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pRepublikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin ble tirsdag tatt med på en runde for å møte verdensledere som er i New York for å delta i FNs hovedforsamling.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB-AFP-AP): Det ble et lynkurs i utenrikspolitikk for guvernøren fra Alaska som først i fjor, 44 år gammel, fikk sitt første pass for å besøke soldater fra hjemstaten i Tyskland og Kuwait.

Palin satte seg først ned til et gemyttlig møte med Afghanistans president Hamid Karzai, og møtte senere Colombias president Alvaro Uribe.

Holde medier ute

Valgkampstaben ville først nekte andre medier enn fotografer og TV-kameraer å være til stede ved starten av Karzai-møtet for ikke å risikere vanskelige spørsmål.

Men de måtte gi seg da flere medier protesterte og CNN trakk ut sitt TV-team som forsyner mange medier med opptak.

– Jeg fant at hun var en dyktig kvinne. Hun stilte de rette spørsmålene om Afghanistan, sa Karzai etter møtet som åpnet med småprat om barna deres.

Palins forhold til mediene har vært anstrengt. I løpet av fire uker med valgkamp har hun bare gitt to intervjuer og ikke holdt noen pressekonferanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Orientering fra Kissinger

Møtet med Uribe fant sted bak lukkede dører, og senere hadde hun en timelang samtale med tidligere utenriksminister Henry Kissinger.

Etter planen skal hun også møte Georgias president Mikhail Saakasjvili, Ukrainas president Viktor Jusjtsjenko, Iraks president Jalal Talabani og Pakistans nye president Asif Ali Zardari.

Til slutt har hun en samtale med rockesangeren Bono som er en forkjemper for den tredje verden og globale humanitære saker.

Palins svake kjennskap til utenrikspolitiske temaer har vært gjenstand for kritikk fra demokratene og også mange republikanere.

FN-møtene er ledd i hennes innføringskurs i internasjonale saker. Det blir viktig for henne å tilegne seg mer kunnskap før TV-debatten med demokratenes visepresidentkandidat Joe Biden, som er leder for Senatets utenrikskomité. (©NTB)


Oppdaterte nyheter fra USA/Nord-Amerika finner du på Startsiden