Jagland tar sikte på Europarådet

<p class="hidden"> </p>
 

<pABC Nyheter får bekreftet at Jagland, som klokka 13 holder pressekonferanse, vil ut i Europa og ikke toppe Buskerud Aps stortingsvalgliste neste år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er blitt informert om Thorbjørn Jaglands kandidatur til posten som ny generalsekretær i Europarådet. Det har lenge vært ønske om å få fram en norsk kandidat. Vi støtter ham, og jeg vet at vi også har fått god støtte fra Carl Bildt og de konservative i Sverige.

Det sier Høyres Per-Kristian Foss til ABC nyheter. Han leder den norske parlamentarikerkomiteen til Europarådet.

Den nye generalsekretæren skal ta over i Europarådet neste sommer. For Jagland hastet det også med å tone flagg i dag fordi Arbeiderpartiets nominasjonskomité i Buskerud skal sette sammen valglista fredag.

I forhold til Europarådet har Foss god tro på Jaglands kandidatur:

- Det er faktisk en fordel at han ikke kommer fra et EU-land. Den nåværende sekretæren er britisk. Ministerrådet har også satt opp et ønske om at den nye generalsekretæren bør ha erfaring som stats- eller utenriksminister. Jagland har svært gode sjanser, sier Foss.

Se ABCTV: Gir seg i norsk politikk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus