Jagland tar sikte på Europarådet

<p class="hidden"> </p>
 

<pABC Nyheter får bekreftet at Jagland, som klokka 13 holder pressekonferanse, vil ut i Europa og ikke toppe Buskerud Aps stortingsvalgliste neste år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er blitt informert om Thorbjørn Jaglands kandidatur til posten som ny generalsekretær i Europarådet. Det har lenge vært ønske om å få fram en norsk kandidat. Vi støtter ham, og jeg vet at vi også har fått god støtte fra Carl Bildt og de konservative i Sverige.

Det sier Høyres Per-Kristian Foss til ABC nyheter. Han leder den norske parlamentarikerkomiteen til Europarådet.

Den nye generalsekretæren skal ta over i Europarådet neste sommer. For Jagland hastet det også med å tone flagg i dag fordi Arbeiderpartiets nominasjonskomité i Buskerud skal sette sammen valglista fredag.

I forhold til Europarådet har Foss god tro på Jaglands kandidatur:

- Det er faktisk en fordel at han ikke kommer fra et EU-land. Den nåværende sekretæren er britisk. Ministerrådet har også satt opp et ønske om at den nye generalsekretæren bør ha erfaring som stats- eller utenriksminister. Jagland har svært gode sjanser, sier Foss.

Se ABCTV: Gir seg i norsk politikk

Personvernpolicy