Poengdeling mellom gigantene

<p class="hidden"> </p>
 

<pChelsea og Manchester United delte poengene på Stamford Bridge i dag etter et fyrverkeri av en fotballkamp. De to gigantene hadde begge store sjanser til å avgjøre oppgjøret, men det endte broderli

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er den beste kampen vi har spilt til nå. For Manchester United tror jeg det er det samme, sier Chelsea-manager Luis Felipe Scolari til Sky Sports etter kampen.

Han forteller også at han synes uavgjort var et greit resultat til slutt.

- Jeg synes det er et rettferdig resultat. Vi hadde flest sjanser, men vi bommet på en del, sier han.

United best fra start

Gigantoppgjøret startet med stort press fra Manchester United, og det var fullt fortjent da Ji-Sung Park sendte bortelaget i ledelsen etter 17 minutter. Før dette hadde Darren Fletcher, Wayne Rooney og Rio Ferdinand alle hatt muligheten til å score, mens Ashley Cole var nærmest for Chelsea.

Scoringen kom etter flott opprulling på venstresiden for United hvor Patrice Evra var sentral. Han la ballen ut til Dimitar Berbatov som avsluttet. Chelsea-keeper Petr Cech var unormalt svak da han gav en retur rett i beina til Park som hadde en enkel jobb med å sende United i føringen.

Scolari var enig i at det var United som åpnet best.

Chelseas manager Luiz Felipe Scolari (til høyre) omfavner Manchester Uniteds Alex Ferguson før kampen. Foto: ScanpixChelseas manager Luiz Felipe Scolari (til høyre) omfavner Manchester Uniteds Alex Ferguson før kampen. Foto: Scanpix

- Manchester United var klart bedre enn oss de første 15 minuttene. Da kontrollerer de kampen. Men etter det er det mer jevnspilt. Vi skaper store sjanser som vi misser på. Vi mislykkes totalt foran mål, sier han.

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var misfornøyd med at laget hans lot sjansen til å vinne på Stamford Bridge gå fra seg.

- Jeg føler vi kastet bort sjansen vår i dag. Vi starter kampen bra og dominerer, men mister tempoet etter hvert, sier han til Sky Sports.

Chelsea mer med

Etter scoringen kom Chelsea mer med i kampen og hjemmelaget ropte på straffe etter 27 minutter da Florent Malouda var i duell med Edwin Van der Sar. Spissen var våken da Neville gjorde en svak manøver, og kom på ballen et lite hundredel før Van der Sar, og gikk i bakken. Dagens dommer Mike Riley vinket imidlertid spillet videre.

Chelsea fortsatte stormløpet og Van der Sar innså etter hvert at sammenstøtet med Malouda på straffesituasjonen var så kraftig at han måtte bytte.

Fram mot pause skapte Chelsea flere store muligheter, men utlikningen kom ikke til tross for gode forsøk fra Alex og Nicolas Anelka.

Drogba og Ronaldo inn

Andre omgang fortsatte i høyt tempo. Didier Drogba ble introdusert i Chelsea-angrepet, og ti minutter ut i omgangen var det også klart for Cristiano Ronaldo.

Utover i omgangen kom Cole alene med United-keeper Tomas Kuszczak og Anelka fikk ikke stokket beina foran et åpent mål, men mens Chelsea malte på var United farlige på kontringer. Ti minutter før slutt kom likevel den etterlengtede utlikningen for the Blues.

Det var Salomon Kalou som fikk gå fritt opp og heade et Mikel-frispark i mål, til en fortjent utlikning. Etter dette jaget hjemmelaget seiersmålet, men de klarte ikke å omgjøre sjansene til tellende resultat.

Mannefall

Før kampen hadde Deco meldt forfall med skade for Chelsea, mens Ronaldo startet kampen på benken for United. John Terry hadde fått gehør for sin klage mot det røde kortet mot Manchester City sist, mens Nemanja Vidic sonet karantene for United. Og det var bare før avspark.

I løpet av første omgang måtte både Ricardo Carvalho og Edwin Van der Sar ut med skade.

Til tross for tapet av flere meget gode fotballspillere før og under oppgjøret var de resterende mer enn gode nok til å gi både supportere og det nøytrale publikum en skikkelig oppvisning i god fotball. At det endte uavgjort gjør at Chelsea fortsatt ikke har tapt på hjemmebane siden februar 2004, og at de fortsatt ligger seks poeng foran United, som har en kamp til gode.


Mer om Fotball finner du på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus