- Bildene viser at Iran lager atomrakett

<pDet internasjonale atomenergibyrået IAEA har fotografier og dokumenter som sterkt antyder at Iran i hemmelighet har forsøkt å lage en rakett som kan frakte en atombombe.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for IAEAs inspeksjonsgruppe i Midtøsten, Herman Naeckerts, viste på et møte tirsdag fram konkrete bilder og dokumenter som viser at Iran har prøvd å gjøre forandringer på langdistanseraketten Shahab-3 slik at den kan bære en atomladning, opplyser diplomater som deltok på møtet.

Iran har avvist IAEAs anmodning om å få intervjue ingeniører som deltar i arbeidet. IAEA har heller ikke fått lov til å besøke verkstedene der arbeidet gjøres.

Iran hevder at opplysningene er falske. Irans ambassadør Ali Asghar Soltanieh klaget over at Iran ble presset til å motbevise påstandene gjennom å avsløre opplysninger som er avgjørende for landets nasjonale sikkerhet.

– Ikke noe land gir opplysninger om sine konvensjonelle, militære aktiviteter, hevdet han.

– Jeg sa på dette møtet: Hvem i all verden vil tro på at det finnes hemmelige dokumenter som amerikansk etterretning har funnet i en laptop om et Manhattan Project-lignende atomprogram i Iran, og ingen av disse dokumentene var stemplet «Topphemmelig» eller «meget konfidensielt», sa han.

– Denne saken er over for vårt vedkommende, tilføyde han. (©NTB)

Personvernpolicy