- Bildene viser at Iran lager atomrakett

<pDet internasjonale atomenergibyrået IAEA har fotografier og dokumenter som sterkt antyder at Iran i hemmelighet har forsøkt å lage en rakett som kan frakte en atombombe.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for IAEAs inspeksjonsgruppe i Midtøsten, Herman Naeckerts, viste på et møte tirsdag fram konkrete bilder og dokumenter som viser at Iran har prøvd å gjøre forandringer på langdistanseraketten Shahab-3 slik at den kan bære en atomladning, opplyser diplomater som deltok på møtet.

Iran har avvist IAEAs anmodning om å få intervjue ingeniører som deltar i arbeidet. IAEA har heller ikke fått lov til å besøke verkstedene der arbeidet gjøres.

Iran hevder at opplysningene er falske. Irans ambassadør Ali Asghar Soltanieh klaget over at Iran ble presset til å motbevise påstandene gjennom å avsløre opplysninger som er avgjørende for landets nasjonale sikkerhet.

– Ikke noe land gir opplysninger om sine konvensjonelle, militære aktiviteter, hevdet han.

– Jeg sa på dette møtet: Hvem i all verden vil tro på at det finnes hemmelige dokumenter som amerikansk etterretning har funnet i en laptop om et Manhattan Project-lignende atomprogram i Iran, og ingen av disse dokumentene var stemplet «Topphemmelig» eller «meget konfidensielt», sa han.

– Denne saken er over for vårt vedkommende, tilføyde han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus