Brann knuste Deportivo La Coruña:

- Jeg burde scoret

<p> - Jeg burde hatt to scoringer i dag, sier Erik Huseklepp. Foto: Scanpix</p>
 - Jeg burde hatt to scoringer i dag, sier Erik Huseklepp. Foto: Scanpix

<pBrann leverte årsbeste og kjørte til tider over Deportivo La Coruña i Bergen i går kveld. Erik Huseklepp var kampens store spiller, bare scoringen manglet. - Selvfølgelig skulle jeg scoret, sier ha

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huseklepp var meget god mot laget som slo Real Madrid for bare 19 dager siden, og Brann vant fullt fortjent 2-0.

- Vi leverer en kjempegod kamp i dag og hvis vi får ett mål der nede nå så må de plutselig ha fire. Vi har en stor jobb foran oss, men vi må ligge lavt og kompakt så vil vi få rom å kontre i, sier Huseklepp.

Festspill i regnet

Med regnværet og en sur høstvind kom også godspillet fram. Brann var som et nytt lag sammenliknet med tidligere i år. Tendensen mot Viking i sist seriekamp (1-1) var et lag i bedring, men i går spilte laget med selvtillit og stor tro fra start. De presset godt, kjempet som løver og hadde stort tempo i angrepsspillet. Deportivo skapte veldig lite.

Det gjorde derimot Brann. Nevnte Huseklepp hadde flere gode skudd, blant annet ett som smalt i stangen rett etter hvilen.

- Jeg skal ha to scoringer i dag. Ett av skuddene går på innsiden av stolpen og ett annet går like utenfor. Jeg klarer det på trening, men tydeligvis ikke like bra i kamp enda. Men jeg er ikke nervøs, det får jeg ikke tid til, så jeg får bare trene videre på avslutninger, sier han.

Fra kant til spiss

Kantspilleren har figurert som spiss for Mons Ivar Mjeldes lag de siste kampene, med stort spillemessig hell - selv om scoringene ikke har rent inn. I gårsdagens kamp fikk han store rom å løpe i. Huseklepp tror det skyldes at motstanderen undervurderte bergenserne.

- De vet ikke så mye om oss, og det er greit. Derfor får vi store rom, sier han.

Mons Ivar Mjelde var strålende fornøyd med kampen, men irritert over at laget ikke fikk både tre, fire og kanskje fem scoringer mot storlaget fra Spania.

- Her hadde vi veldig mange muligheter, nesten sånn at vi måtte knipe oss litt i armen. Jeg er mest forbanna over at vi ikke setter flere av dem. Jeg tror Deportivo blir overrasket over vårt høye tempo og vår direkte stil. Dette er uten tvil årsbeste av oss, og det blir spennende og kjekt i returen, sier treneren.

Han var veldig fornøyd med både Huseklepp og Branns nye jamaicaner Rudolph Austin.

- Erik har fått en ny rolle i laget, og «Rudy» er kommet inn i laget. Det de leverer er av høy internasjonal kvalitet, skryter Mjelde.

- Traff bra

Jan Gunnar Solli scoret Branns andre mål. Langskuddet fra 25 meter ble fomlet i kassen av Deportivo-keeper Daniel Aranzubia etter 37 minutter.

- Jeg følte at jeg traff bra idet ballen forlot foten. Jeg roterte idet jeg skjøt, men så at Gylfi (Einarsson) jublet vilt, så da skjønte jeg at den var gått i mål. Det er kanskje en liten keepertabbe. Du kan si at det er et godt treff av Solli og en litt vinglete Kappaball, sier telemarkingen.

Han mener Viking-kampen på søndag la et solid grunnlag for det de leverte i går.

- Vi er flinke, direkte, tydelige og vi setter hverandre flott opp. Vi står godt både offensivt og defensivt. Vi spilte god fotball igjen mot Viking sist, og det gav oss litt arbeidsro. Deportivo er heldige som slipper unna med færre baklengsmål i dag, og vi kunne hatt både tre og fire mål. Mons nevnte også fem, men vi må ikke bli for grådige, sier han og ler.

- Rotterace

Han har allerede planen klar for hvordan Brann må legge løpet til returkampen for å slå ut Deportivo.

- Det kommer til å bli et rotterace i returoppgjøret. De kommer til å være i strupen på oss direkte. Vi må ri av stormen, og være direkte når vi har ballen. De er ikke veldig glade i returløp, det så vi i dag, sier han.

Han beskriver også en Brann-skute som kan være på vei på rett kjøl igjen, og skal man dømme etter gårsdagen ser det slik ut. Det er godt for Brann etter en sommer som har vært preget av uro.

Lokalpressen har krevd Mjeldes avgang, hans assistent Espen Steffensen ble byttet ut med Harald Aabrekk og Thorstein Helstad har blitt solgt for å nevne noe. Gårsdagen bærer bud om bedre tider på Brann stadion, og med en liknende forestilling i Spania om 13 dager, kan håpet om et nytt UEFA-eventyr leve i beste velgående.

Personvernpolicy