I morgen treffer «Ike» oss

Prognosekart for onsdag 17. september kl. 18 UTC. Restene av orkanen «Ike» ligger ved Island som et ganske kraftig polarfrontlavtrykk. Torsdag og fredag er restene av orkanen ventet til vestkysten av Norge. Kilde: met.no.
Prognosekart for onsdag 17. september kl. 18 UTC. Restene av orkanen «Ike» ligger ved Island som et ganske kraftig polarfrontlavtrykk. Torsdag og fredag er restene av orkanen ventet til vestkysten av Norge. Kilde: met.no.

<pRestene av orkanen «Ike» er på vei mot Norge. Torsdag og fredag treffer den vestkysten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men vi trenger ikke skalke alle lukene når restene av Ike treffer norskekysten i morgen. Det meste av piffen har allerede forsvunnet fra den tropiske orkanenen som tok 86 menneskeliv i Karibia og som på det sterkeste nådde en kategori 4 orkan.

Sjekk været der du er

Statsmeteorolog Vibeke Thynes understreker at det ikke er grunn til noe dramatikk.

– Restene av «Ike» ligger ved Island nå, men utover i morgen og fredag kommer lavtrykket til Vestlandet og opp til Nord Norge og Vesterålen. Her vil nok folk merke økende nedbør og vind. Og vi får opp i kuling på kysten.

Ifølge meteorologen har Ike nå blitt en helt vanlig lavtrykksfront.

– Det er ofte det som skjer med disse tropiske orkanene. De går inn i vestavindsbeltet, som Norge er en del av og får nytt liv som lavtrykk. Det samme skjedde med orkanen Hanna.

Værvarsel for Vestlandet opp til Nord Norge for i morgen og fredag


Hordaland
Torsdag og fredag sørlig bris, på kysten frisk bris, fra torsdag kveld liten kuling. Oppholdsvær. Fra torsdag kveld litt regn eller yr. Uendret eller litt lavere temperatur.

Sogn og Fjordane
Torsdag og fredag sørlig bris, på kysten frisk bris, fra torsdag ettermiddag sørvestlig kuling og etter hvert regn og yr. Uendret eller litt lavere temperatur.

Møre og Romsdal
Torsdag og fredag sørlig bris. På kysten sørvest frisk bris, nær Stad kuling. Oppholdsvær, fra torsdag kveld litt regn og yr, først på Sunnmøre. Litt lavere temperatur.

Sør-Trøndelag
Torsdag og fredag sørlig bris. På kysten økning til sørvest frisk bris. Torsdag til dels pent vær. Fredag litt regn og yr, men lite nedbør i indre strøk. Litt lavere temperatur.

Nord-Trøndelag
Torsdag og fredag sørlig bris. Til dels pent vær. Fredag økning til sørvest frisk bris på kysten. Litt regn, vesentlig i ytre strøk.

Nordland
Torsdag sørøstlig bris, sørlig frisk bris i Lofoten og Vesterålen. Opphold og til dels pent vær. Fra torsdag ettermiddag sørlig kuling på kysten, minkende fredag kveld. Regn, senere regnbyger.

Personvernpolicy