– Fotball er ikke et supermarked

Arsenal-manager, Arséne Wenger, frykter at styrtrike eiere som nå «raider» engelske klubber er ødeleggende for fotballen. (Foto: Scanpix).
Arsenal-manager, Arséne Wenger, frykter at styrtrike eiere som nå «raider» engelske klubber er ødeleggende for fotballen. (Foto: Scanpix).

<pArsène Wenger frykter styrtrike eieres effekt på fotballen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abu Dhabi-gruppens inntog i Manchester City har avstedkommet en flom av reaksjoner, deriblant denne fra Juventus-president Giovanni Cobolli Gigli:

– Det er fantasifotball.

Anstendighet

Men styrtrike eiere er intet nytt fenomen i Premier League. Og det er stadig gjenstand for debatt.

Nå uttrykker Arsenal-manager Arsène Wenger bekymring. Han frykter at Premier League-klubbene skal falle i milliardæreiernes hender.

– Hvis dette går for langt, er det ingen regler lenger. Når man når summene det snakkes om i media – hvor er logikken? Ubalansen blir for stor, sier Wenger til BBC.

Han kritiserer Real Madrids jakt på Cristiano Ronaldo, og tar samtidig til orde for å følge «spillets etikk».

– Det er mye penger i fotballen, og det tar jeg positivt – men aktørene må sørge for at pengene styres med anstendighet og brukes etter spillets etikk.

– Dårlig trend

Manchester Citys 340-millionerskjøp av Robinho sjokkerte fotballverdenen da han gikk fra Real Madrid til Manchester City. Brasilianeren, som selv ønsket å tjenestgjøre under Luis Felipe Scolari i Chelsea, var øyensynlig forvirret da han ble intervjuet om overgangen:

– Den siste dagen kom Chelsea med et veldig godt tilbud, og jeg aksepterte det, sa han.

– Du mener vel Manchester, spurte den britiske journalisten.

– Ja, Manchester, sorry!

Arsène Wenger er ikke imponert.

– Det som bekymrer meg, er at en spiller undertegner for noen, og dagen etter ikke engang vet hvem han har undertegnet for. Man ikke si at det er en god trend, sier Wenger og legger til:

– Fotball er ikke et supermarked, det må vi forstå.

Arsenal-manageren tømmer ytterligere vann på møllen til kritikerne:

– Jeg har alltid kjempet for at spillerne skulle tjene mest mulig penger, men man må også respektere hva fotball er. Det kom fra røttene i landet, gjennom lokale fellesskaper som identifiserte seg med laget sitt. Vi må passe på ikke å ødelegge det, sier Wenger.


Les mer om Premier League i Startsidens katalog

Personvernpolicy