Brann ute av Champions League

<pTo kjempetabber felte Brann i Frankrike</p

Marseille (NTB): Brann slo bra fra seg, men to forsvarstabber av Kristjan Örn Sigurdsson forærte Marseille 2-1-seier og mesterligabillett med 3-1 sammenlagt.

Franskmennene ledet 1-0 etter kampen i Bergen og tok også ledelsen på hjemmebane da Kristjan Örn Sigurdsson gjorde en kjempebrøler. Midtstopperen forsøkte å skjerme bort en Marseille-spiller, men glemte ballen som ble snappet opp av Mamadou Niang. Spissen satte enkelt inn 1-0 etter å ha parkert Håkon Opdal, og gjorde veien til mesterligaen enda lenger for bergenserne med 25 minutter igjen å spille.

Hardt straffet

– Dessverre blir vi hardt straffet for egne feil. Klart dem som var innblandet i disse har det tungt nå, men vi taper og vinner sammen, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Viasat etter kampen.

Etter å ha sett sine elever kjempe for mesterligabillett, var Mjelde både skuffet og stolt.

– Kampen lever helt ut og det er jeg stolt av. Muligheten var der på 1-1 og det var lite tid igjen, så jeg er litt skuffet etter at vi har levert en så god forestilling. Men det viser at vi har noe på dette nivået å gjøre, sa Mjelde.

Brann hadde flere fine overgangsmuligheter i første omgang og leverte sin beste kamp på lang tid. Erik Huseklepp var frekk og god for gjestene. Etter seks minutter dro han seg løs nede ned sidelinjen og stormet mot mål, med skuddet fra spiss vinkel ble reddet med en fin beinparade av Mandanda.

– Jeg synes vi leverer en veldig god kamp, synd at de får så billige mål, sa Branns bestemann.

Sammen med lagkameratene fortsatte Huseklepp å gå respektløst til verks utover i omgangen. Selv om hjemmelaget var best, kom Brann til flere nestensjanser, men det skortet på presisjonen da de nærmet seg målet.

Syndebukk

Etter hvilen skulle Brann gjøre et forsøk på å gjøre det Kjetil Rekdal og Tore André Flo gjorde for ti år siden, og hvem andre enn syndebukken Kristjan Örn Sigurdsson skapte balanse i regnskapet. Minuttet etter at Lorik Cana hadde brent en kjempesjanse, steg islendingen til værs og skallet inn frisparket fra Jan Gunnar Solli i det 73. minutt.

– Han er syk inne i boksen. Marseille var «shaky». Hadde vi fått et mål til der..., sa Huseklepp.

Det skulle likevel ikke bli Sigurdssons kveld. Etter at Brann hadde meldt seg på i sluttminuttene var det duket for nok en kjempetabbe da han servert Niang for annen gang. Midtstopperens svake tilbakeheading ble plukket opp av spissen som takket og bukket og sendte Brann til UEFA-cupen med 1-3 i kofferten. (©NTB)

Marseille (Frankrike) – Brann 2-1 (0-0), 3-1 sammenlagt.

Mål: 1-0 Mamadou Niang (66), 1-1 Kristjan Örn Sigurdsson (73), 2-1 Niang (90).

Dommer: Eric Braamhaar, Nederland.

Gult kort: Vitorino Hilton, Taye Teiwo, Marseille, Hassan El Fakiri, Gylfi Einarsson, Erlend Hanstveit, Brann.

Brann (4-4-2): Håkon Opdal – Bjørn Dahl, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Erlend Hanstveit – Jan Gunnar Solli, Hassan El Fakiri, Gylfi Einarsson (Tijan Jaiteh fra 65.), Erik Huseklepp – Azar Karadas (Trond Fredrik Ludvigsen fra 72.), Njogu Demba-Nyrén (Birkir Màr Sævarsson fra 69.). (©NTB)