Over to tusen uten barnehageplass

<p class="hidden"> </p>
 

<pMer enn to tusen oslobarn får ikke plass.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter hovedopptaket står fortsatt 2.218 oslobarn uten barnehageplass i høst. I alt var det 6.604 søknader i 2008, som er 444 færre enn til hovedopptaket i fjor.

Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegård, mener rekordhøy befolkningsvekst må ta mye av skylden for at så mange barn ikke får barnehageplass i høst.

- Vi vokser raskere enn på 100 år. Vi bygger ut barnehager i rekordtempo, men det hjelper selvfølgelig ikke de som blir stående uten tilbud.

I 2007 ble det bygget om lag 3.200 barnehageplasser i Oslo. Målet i år er 4.000. Oslo kommune vil likevel ikke gi noen garantier for når det oppnås full barnehagedekning. I løpet av høsten vil det også bli etablert 350 midlertidige plasser, for å lette på situasjonen.

- Målet er full dekning så fort som overhodet mulig, og vi håper å klare det i hovedopptaket neste år, sier Ødegård.

- Full barnehagedekning

Over 3000 barn har fått plass i Trondheims barnehager, ifølge Adresseavisen.

Dermed anses det for å være full barnehagedekning her i byen, da kriteriet baserer seg på om de som søkte innen hovedfristen ha fått plass eller ikke.

Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik (Ap), trekker frem to faktorer for å forklare suksessen:

- Vi satte oss tydelige politiske mål om full dekning, med klare tidsfrister. Og vi har et tverretatlig samarbeid der alle blir ansvarliggjort på frister - enten de driver med plan og bygning, kjøper inn utstyr, setter opp bygningene eller steller med opptaket av barna, sier hun.

Likevel venter rundt 190 barn på barnehageplass. Noen av disse kan risikere å stå uten plass.

Sliter med å få ansatte

Da søknadsfristen for tildeling av barnehageplass i høst gikk ut i vår, sto Tromsø med 900 nye barn som trengte plass. De fleste har fått tildelt plass, men 69 barn står fortsatt uten.


- De fleste av disse 69 har fått tilbud om plass, men de har vært svært selektive og vil ha barnehage i spesielle områder og ønsker ikke alternativer, forklarer kommunalsjef Per Limstrand til Nordlys.

Før ferien søkte kommunen etter 25 nye førskolelærere. I august er kun to stillinger besatt, og kommunalsjefen er bekymret for at løftet om barnehageplass til alle ikke kan holdes.

Personvernpolicy