Solskjær hyllet foran 70.000

<p class="hidden">Alex Ferguson var en av mange som hyllet på Solskjær.</p><p class="hidden">Foto:Scanpix </p>
Alex Ferguson var en av mange som hyllet på Solskjær. Foto:Scanpix 

<pEt fullstappet Old Trafford hyllet Norges største fotballspiller lørdag. Ole Gunnar Solskjærs testimonialkamp for Manchester United endte med 1-0-seier over Espanyol.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen er en levende legende i Manchester. Etter at han la opp som spiller er han nå manager for reservelaget. Og det var en av Solskjærs elever der, unggutten Frazier Campbell som berget seieren for sin norske læremester.

Etter 68 minutter entret Ole Gunnar Solskjær banen. De frammøtte reiste seg på tribunene og ga ham hyllesten han fortjener. Nordmannen, som la opp i fjor, viste at han ikke har glemt de gamle kunstene.

– Det var kjempeartig. Jeg tenkte at jeg skulle ønske jeg hadde kommet på banen ti minutter før – for det var så artig der ute, sa Solskjær til TV 2.

– De siste minuttene her må vel være det største øyeblikket for meg. Det var spesielt. Når kampen var ferdig så visste jeg at nå var det slutt, sa nordmannen.

Kvarteret før full tid, ni minutter etter at han kom på banen, holdt Solskjær på å skrive seg på scoringslistene da han avsluttet med en suser som ble slått til hjørnespark.

– Det var en veldig god redning. Jeg har sagt at det ikke finnes gode keeperredninger, men bare dårlige avslutninger, men det her var vel unntaket, sa Solskjær lurt.

Flott spill av Solskjær

Sju minutter før full tid ble Frazier Campbell spilt gjennom. Unggutten hyllet Solskjær da han ordnet 1-0, før han løp rett til nordmannen for å juble.

Solskjær endte målløs, men overbeviste likevel. Teknikken lever så absolutt ennå og med det han viste lørdag skulle han ikke ha noe problem med å spille seg inn i et hvilket som helst norsk eliteserielag.

– Det er helt utrolig. Han har ikke spilt på over et år, men likevel klarer han å spille som han gjorde i dag, sa Uniteds manager Sir Alex Ferguson til TV 2.

I testimonialkamper er det vanlig at gamle storheter stiller på banen. Men Solskjær ønsket ikke det. Han ville ha en tøff kamp mot en tøff motstander. Dermed stilte United med dagens stjerner, og Espanyol gjorde likeså.

Hånd i hånd med barna

Før kampen entret Solskjær banen hånd i hånd med sine eldste barn Noah og Karna. Der ble han hyllet av fansen mens lagene stilte opp. Deretter entret hovedpersonen benken, der han blir å finne i mange år som trener og kanskje framtidig manager.

Flere tusen fotballsupportere, mange av dem fra Norge, har farget Manchester rødere enn vanlig de siste dagene. Solskjærs testimonialkamp er blitt en folkefest i den engelske byen.

Flere store bannere, utenfor og innenfor Old Traffords vegger, har brakt et enkelt budskap: «20legend», som spiller på Nordmannens navn Ole, hans draktnummer 20 og ikke minst hans status som United-legende.

– Fansen setter pris på lojalitet og de setter pris på gode spillere. Det viste de her med en god avskjed. Alle i United setter pris på Oles personlighet. Han har en god karriere foran seg som trener, sa Ferguson.

You are my Solskjaer

Mens United og Espanyol gjorde opp på banen i det som også er en viktig oppkjøringskamp for lagene runget sangen «You are my Solskjaer...» ut over den mektige arenaen.

Nordmannen kom til United fra Molde i 1996. Han gjorde 126 mål på 336 kamper for den engelske storklubben. Flere av målene kom etter at nordmannen var kommet på banen som innbytter.

Hans mest spektakulære og kjente mål kom i mesterligafinalen i 1999. Nordmannens scoring på overtid ga United seieren over Bayern München. Flere United-fans husker ham også for de fire målene han lagde etter å ha entret banen som innbytter mot Nottingham Forest. (©NTB)


Les alt om Premier League på Startsiden.

Personvernpolicy