To fengslet etter gjengvoldtekt

<pTo 18 år gamle menn som er siktet for å ha voldtatt ei 15 år gammel jente i Fredrikstad, er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det avgjorde Fredrikstad tingrett onsdag. De to guttene er siktet for å ha deltatt i voldtekten av 15-åringen og for å ha mishandlet et vitne i saken.

En 17 år gammel gutt er dessuten varetektsfengslet i én uke med brev- og besøkskontroll. Han er siktet for voldsepisoden mot vitnet, men han skal ikke ha deltatt i selve voldtekten.

I innledende avhør skal de tre siktede ha nektet straffskyld. Politiets begjæring var i utgangspunktet at de tre tenåringene skulle få fire uker i varetekt, men det gikk ikke tingretten med på.

– Vi tar det til etterretning. Nå vil vi jobbe videre med saken og gjøre det beste ut av den tida vi har fått på oss, sier fungerende politiavdelingssjef Bjørn Holmefjord ved Fredrikstad politistasjon til NTB.

Pågrepet i Arendal

Voldtekten skjedde ifølge jentas forklaring i Fredrikstad natt til fredag. Mandag ettermiddag ble tre gutter pågrepet av politiet i Arendal, mens en fjerde person unnslapp etter å ha slått en politimann med en planke. Politimannen fikk skulderen ut av ledd, men skal ikke være alvorlig skadd.

Om lag ett døgn etter den påståtte voldtekten i Fredrikstad ble et vitne i saken angrepet av minst fire personer. Ifølge politiet er han ikke et direkte vitne til voldtekten, men en person som har verdifulle opplysninger om saken.

Tenåringene som nå er varetektsfengslet, ble pågrepet i Arendal mandag ettermiddag.

Etterlyser vitne

Politiet ønsker kontakt med en mann i femtiårene som kan ha vært vitne til mishandlingen av vitnet, melder f-b.no. Mannen skal ha vært ute på luftetur med hunden i løpet av den første timen etter midnatt natt til lørdag.

Ifølge politiet kom mannen så tett opp i situasjonen at gjerningsmennene trakk seg noe tilbake. Den fornærmede i saken så da sitt snitt til å stikke av.

Politiet har nå fokus på å få gjennomført avhør med personer som er involvert i saken. Holmefjord mener minst to gjerningsmenn fortsatt er på frifot etter voldtekten og voldsepisoden.

– Vi mangler én person i voldtektssaken og én eller to i mishandlingssaken, sier Holmefjord. (©NTB)

Personvernpolicy