Farouk Abdulhak ettersøkt for voldtekt og drap

Foto:Scotland Yard
Foto:Scotland Yard
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPolitietterforskerne i London forandret onsdag Farouk Abdulhaks status til mistenkt. Han ettersøkes nå for både drap og voldtekt på den norske studenten Martine Vik Magnussen i London i mars.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta
* Martine Vik Magnussen (23) fra Asker var student ved det prestisjefylte Regent’s College i London.
* 23-åringen ble sist sett i live natt til fredag 14. mars da hun forlot det eksklusive utestedet Maddox Club midt i sentrum av London sammen med medstudenten Farouk Abdulhak (21), opprinnelig fra Jemen.
* Politiet i London fant Magnussen død søndag morgen 16. mars i den fasjonable bygården der Abdulhak disponerer en leilighet.
* Abdulhak fløy til Jemen lørdag 15. mars. Britisk politi har etterlyst ham via Interpol.
* London-politiet har tidligere ønsket å snakke Farouk Abdulhak i forbindelse med drapet, men onsdag forandret London Metropolitan Police hans status til mistenkt.
* I tillegg ble det kjent at Magnussen var blitt voldtatt.
* Farouk Abdulhak er også mistenkt for voldtekten.
(©NTB)

Martine Vik Magnussen. (Foto: Scanpix)Martine Vik Magnussen. (Foto: Scanpix)

London-politiet forandret Farouks status på sin hjemmeside onsdag.

– Vi har gjort fremskritt i etterforskningen og det har ført til at vi i samarbeid med den britiske påtalemyndigheten, The Crown Prosecution Service (CPS), nå forandrer Farouks status til mistenkt. Han er nå formelt ettersøkt for drap og voldtekt på Martine Vik Magnussen, sier en talsmann for Metropolitan Police i London til NTB.

At Magnussen ble voldtatt, er ikke tidligere kjent for pressen. Dette kan knytte Farouk Abdulhak sterkere til drapet.

– Vi kan ikke si noe om eventuelle DNA-bevis som følge av voldtekten. Vi etterforsker voldtekten i tillegg til drapet. Det er sannsynligvis sammenfallende bevis der. Mer kan vi ikke si om etterforskningen, sier talsmannen.

Ber Farouk melde seg

23 år gamle Martine Vik Magnussen studerte i London. Hun ble sist sett i live på en bytur i London 14. mars i år. Magnussen ble funnet i død i et søppelrom i kjelleren i leiligheten som Farouk Abdulhak disponerte, to dager senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Farouk Abdulhak dro til Yemen i privatfly lørdag 15. mars. London-politiet har flere ganger prøvd å få Farouk i tale, uten respons

– Helt siden etterforskningen startet, har vi vært interessert i å snakke med Abdulhak i forbindelse med Martines død. Vi har sendt flere anmodninger om at han vender tilbake til England og melder seg for politiet, sier politioverbetjent Jessica Wadsworth i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen utleveringsavtale

Yemen har ingen utleveringsavtale med England, og så langt har ikke London-politiets henvendelser ført fram. Et av hovedproblemene med en utlevering antas å være Farouks far, Shaher Abdulhak, som er en av Yemens mektigste forretningsmenn

– Vi er i kontakt med Abdulhak-familiens advokater. De er informert om statusendringen, sier London-politiets talsmann.

I England har etterforskningen av Martine-saken blitt drøftet på politisk nivå. Britenes utenriksminister har kalt drapet sjokkerende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Storbritannia og Norge samarbeider tett med å sørge for at drapsmannen blir tatt og dømt, sa han til utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) under et møte i Oslo.

Familien informert

– Familien til Martine har hatt direkte kontakt med etterforskerne hvert steg på veien. De var informert om denne statusendringen, og oppfatter det som positivt at det nå pekes ut en konkret mistenkt, sier sjømannsprest Torbjørn Holt i London til NTB.

Han forteller at Scotland Yard har hatt et godt samarbeid med familien, og at etterforskningslederen stilte i Martines begravelse i Norge. Holt har som prest i London fulgt saken siden mars.

– Mitt inntrykk er at politiet jobber hardt med å få til en utleveringsavtale, men det er veldig vanskelig å få til, sier han.