Sjokkert NM-vinner i pizzabaking

<p class="hidden">Foto: Gladmat </p>
Foto: Gladmat 

<pSjokket over å vinne har nesten fått lagt seg. Nå kan Halvor Nittedal glede seg over å ha vunnet NM i pizzabaking.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå klarer jeg endelig å utykke hvordan jeg har det. I går var jeg for sjokkert. I går var en gladdag, og i dag er en gladdag, sier den nykronede NM-vinneren i pizzabaking, Halvor Nitteberg til ABCnyheter.

Torsdag tryllet han frem den pizzaen som sjarmerte dommerne mest under Gladmat-festivalen i Stavanger. Ingrediensene i vinnerpizzaen bestod blant annet av lam, fire forskjellige oster og spinat.

- Mat handler om riktige råvarer, kombinasjoner og balanse mellom smakene. Der var jeg kanskje proffest, sier Nittedal.

Besøker Wenche

Det er tiende gang NM i pizzabaking arrangeres, og blant jurymedlemmene var blant annet TV2s Wenche Andersen. Hun inviterte Nitteberg til å være gjestekokk i God morgen Norge etter sommeren. Da kan han kanskje lære nordmenn ett og annet om pizzabaking.

- Sausen må koke i timevis for å bli ordentlig god. I tillegg skal osten legges på pizzaen før grønnsakene og kjøttet. Da unngår man at osten blir brent, og pizzaen ser bedre ut når fyllet synes, forklarer Halvor Nitteberg.

Selv jobber han som frilans regissør, bla. for TV-produksjonsselskapet Monster, der han til høsten skal lage programmer med toppkokk og Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm.

- Selv trives jeg godt med bare å være en hobbykokk. Da kan jeg lage det jeg synes er gøy, uten å stresse, sier Nitteberg.

Aldri vært i Italia

Med førsteplassen i NM, følger det også med en tur til Bologna i Italia. På tross av sine pizzaferdigheter, har vinneren aldri vært i pizzaens hjemland.

Blir det pizza hver kveld der nede?

- Nei, det orker jeg ikke. Pizza er godt kanskje en gang i uka, ikke fire, slår NM-vinneren fast.

Personvernpolicy