Fem skutt med luftpistol

<p class="hidden"> </p>
 

<pPolitiet jakter på en mann som mistenkes for å ha skutt fem tilfeldig utvalgte ofre med et luftvåpen på åpen gate i Oslo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alle tilfellene kom skuddsalvene fra en forbipasserende bil, og ifølge politiet er det trolig skutt med et luftvåpen. Fra klokken 18 torsdag kveld har gjerningspersonene skutt fem personer i Oslo.

– Prosjektilene vi har funnet på åstedene er av metall – av typen som blir brukt i luftpistoler. De fornærmede har forklart at det dreier seg om et håndvåpen, og ikke et luftgevær, sier vaktleder Ole Petter Jacobsen ved politiets sentralvakt i Oslo.

Politiet tror det er samme person som har skutt de fem personene, og en storstilt politijakt på den antatte gjerningsmannen var torsdag kveld i gang i Oslo. Det ble satt inn politihelikopter i jakten, og politiet har bevæpnet seg i søket.

Fem skutt

Politiet fikk melding om den første skyteepisoden klokka 18.02. En kvinne var da skutt i armen ved «Friggfeltet» i Slemdalsveien på Majorstua. Klokka 18.30 fikk politiet inn en ny melding om en kvinne som var beskutt i Holmenkollveien 85.

Klokka 20.26 ble en mann og en kvinnelig syklist beskutt vet Jet-stasjonen i Kirkeveien, like i nærheten av Ullevål universitetssykehus. Senere ble det meldt om en femte person som var skutt i Sognsveien ved Ullevål stadion.

Ingen av personene som er skutt, skal ikke være alvorlig skadd. Kvinnen som ble skutt i Kirkeveien, syklet fra stedet før hun tok kontakt med politiet.

Ber om tips

Politiet har fått en beskrivelse av gjerningsmannen fra de fornærmede, og det er også flere øyenvitner som har meldt seg for politiet. Politiet legger til grunn at samme person står bak de fem angrepene, og ofrene virker tilfeldig valgt.

– Vi holder trøkket oppe i jakten. Vi kan ikke ha noe av at folk kjører rundt og utsetter folk for dette, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB rundt klokka 22 torsdag kveld.

Den antatte gjerningsmannen har nordisk utseende og er iført en T-skjorte. Han skal ha vært alene i bilen, som først ble beskrevet som en brun eller grå sedan av eldre modell. Senere har politiet fått motstridende opplysninger om hvilken biltype det kan være snakk om.

– Hvis noen ser noe mistenkelig eller uvanlig, så ber vi dem ta kontakt med oss, sier Ege.

Personvernpolicy