God generalprøve av de norske fotballjentene

Norsk jubel under privatlandskampen for kvinner mellom Norge og Tyskland i kveld. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

<pSøstrene Marie og Guro Knutsen sørget for at fotballjentene slo Tyskland 2-0 i OL-generalprøven i Sandefjord onsdag.</p

Etter to strake tap i OL-oppkjøringen (0-4 mot USA og 0-2 mot Sverige), var onsdagens seier over de regjerende verdensmestrene viktig for selvtilliten før det norske laget setter seg på flyet til Beijing.

Norge fikk sin første store sjanse etter 28 minutter. Leni Larsen Kaurins var nær scoring fra høyrekanten, men keeper Nadine Angerer fikk så vidt en hånd på ballen. Seks minutter senere var det nære på igjen da Melissa Wiik kom seg foran keeper, men hun satte ballen utenfor mål.

Knutsen-scoringer

Etter 41 minutter fikk endelig Norge uttelling etter et fint angrep. Høyreback Trine Rønning var med i angrep og fikk lagt inn til Marie Knutsen som satte inn 1-0.

Tyskland var overraskende tamme foran mål i første omgang, men våknet mer til livs etter pause. I omgangens første minutter ble Erika Skarbø satt på prøve ved et par-tre ganger, men hun reddet forsøkene.

Norge kom imidlertid sterkt tilbake og drøye kvarterer før slutt var det tid for ny, norsk jubel da innbytter Guro Knutsen satte inn 2-0 fra like innenfor 16-meteren.

To seirer

Tyskland slo ut Norge i semifinalen i VM i fjor, men i år har Bjarne Berntsens spillere vunnet de to kampene som lagene har spilt mot hverandre i år.

I mars ble det 2-0-seier i bronsekampen i Algarve Cup.

Norge spiller sin første kamp i OL mot USA 6. august. (©NTB)