Bosniske muslimer feiret i gatene

<pHundrevis av bosniske muslimer feiret natt til tirsdag i Sarajevos gater, etter at nyheten om pågripelsen av Radovan Karadzic ble kjent.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarajevo (NTB-AP-AFP): Jublende og syngende mennesker danset på fortauene, biler tutet og utesteder var overfylt av folk som ville feire.

Kraftig regnvær la ingen demper på feiringen, og ungdommer løp gatelangs med bosniske flagg etter at nyheten om pågripelsen ble kjent.

FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia har tiltalt Radovan Karadzic for krigsforbrytelser og folkemord, blant annet i forbindelse med den 44 måneder lange beleiringen av Sarajevo på begynnelsen av 1990-tallet.

Selv om den utbombede byen er gjenreist og i dag er en moderne storby, har mange av sårene fra krigen aldri grodd.

- Jeg er så glad. Jeg har ventet så lenge på denne dagen, forteller drosjesjåføren Tadzo som dekorerte bilen sin med bosniske flagg da nyheten ble kjent.

- Vi kommer ikke til å gå hjem i kveld, nå fortsetter vi feiringen på en annen bar, jublet den 24 år gamle legestudenten Almir Tufo.

Bosniske ledere la heller ikke skjul på sin glede over at mannen som mer enn noen bidro til å legge Sarajevo i ruiner, endelig er plassert bak lås og slå.

- Dette gir oss tilbake troen på rettferdighet. Dette betyr stabilitet for Bosnia-Hercegovina, sier tidligere stats- og utenriksminister Haris Silajdzic som var med på å underskrive Dayton-avtalen som gjorde slutt på krigen i 1995.

Personvernpolicy