Tre brødre omkom på vei hjem til Norge

E6 ved Strömstad ble stengt i begge retninger etter dødsulykken natt til mandag. Etter noen timer ble veien åpnet igjen, og trafikken gikk som normalt mandag morgen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
E6 ved Strömstad ble stengt i begge retninger etter dødsulykken natt til mandag. Etter noen timer ble veien åpnet igjen, og trafikken gikk som normalt mandag morgen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

<pEt ektepar og mannens to brødre var på vei hjem fra et besøk i Makedonia, da de omkom i en kollisjon i Strömstad natt til mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frontkollisjonen mellom en lastebil og personbil skjedde ved avkjøringen til Lur mellom Strömstad og Tanum i Sverige ved 01-tiden mandag. Begge bilene var norskregistrerte.

De fire som satt i personbilen, tre menn og en kvinne fra Makedonia, bosatt i Norge, døde av skadene de pådro seg.

– Begge bilene begynte å brenne, men andre bilister fikk slukket brannen raskt. De omkomne hadde ikke brannskader, dødsårsaken var kraften i kollisjonen, sier nærpolitisjef Henrik Rörberg ved politiet i Strömstad til NTB.

I familie

Den eldste av brødrene, født i 1968, var norsk statsborger. Alle fire bodde i Oslo.

– De tre andre, født i 1981, 1982 og 1983, var fra makedonske statsborgere. Kvinnen som omkom var kona til en av brødrene, sier Rörberg.

Familiemedlemmene var på vei til Oslo etter et besøk i Makedonia da ulykken skjedde. Politiet i Oslo varslet mandag de fire omkomnes etterlatte i Norge: kvinnens foreldre og de tre brødrenes onkel. De omkomne etterlot seg ingen barn, opplyser politisjefen.

Føreren av lastebilen, som også er norsk, kom fra ulykken med lettere skader.

Ukjent årsak

Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsaken til ulykken, men det var tåke og dårlig sikt da bilene kolliderte.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, men ifølge de opplysningene vi har fått kom en av bilene over i motgående kjørefelt. Det var tåke da bilene kolliderte, sier Rörberg.

Saken er nå overlatt til trafikkpolitiet i Vännersborg for etterforskning. Politiet har ikke mistanke om for høy fart eller promillekjøring i saken.

E6 ble stengt i begge retninger etter ulykken. Etter noen timer ble veien åpnet, og trafikken gikk som normalt mandag morgen. (©NTB

Personvernpolicy