Våget og vant

AaFKs Jonathan Parr feires av sine medspillere etter at han scoret nok ett mål under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund FK på Brann stadion i Bergen søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
AaFKs Jonathan Parr feires av sine medspillere etter at han scoret nok ett mål under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund FK på Brann stadion i Bergen søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.

<pJonathan Parr senket Brann i Bergen i går, og med det svarte Aalesund kontant på Lillestøms kalasseier over Bodø Glimt tidligere på kvelden. Sunnmøringene tok også en ytterst sjelden borteseier i T

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jonathan Parr var strålende fornøyd da han snakket med ABC Nyheter etter kampslutt, og tror seieren kan ha vært starten på bedre tider for laget.

- Spesielt på slutten av første omgang og starten på andre synes jeg vi er gode og det var utrolig deilig med tre poeng. Vi har slitt litt etter en god start på sesongen, men jeg tror det er på vei til å snu nå. Jeg føler vi har et godt driv i gruppen og begynner å få tilbake litt folk fra skader.

Han var ikke videre imponert over motstanderen i går.

- Jeg synes Brann var litt tamme. Vi klarer å temme dem, spille vårt spill og la dem løpe litt imellom. Selvfølgelig får de litt trykk på slutten og skaper en del farligheter da, men det var utrolig deilig å holde unna helt til slutt, sier Parr.

- Blir tøft

Han hadde fått med seg utviklingen i Lillestrøm-kampen, og visste at presset lå på dem før avspark.

- Jeg hørte at Lillestrøm ledet, og vi vet at det vil bli tøft hele veien. Det som er mest viktig for oss er jo å holde kontakten med dem som er foran oss. Hvis vi hadde tapt i dag, hadde det blitt litt langt opp, men nå klarte vi å henge på.

Aalesund-trener Sören Åkeby kunne endelig strekke armene i været etter at laget hans endte sin grusomme bortestatistikk. Før gårsdagen hadde laget tapt 12 kamper på rad på fremmed gress.

- Jo flere kamper man taper på bortebane, jo nærmere kommer man en seier. Vi tok den i dag, og det var viktig ettersom Lillestrøm også vant. Nå kan vi fortsatt ha dem bak oss på tabellen. I 70 minutter synes jeg vi gjør en kjempegod kamp. Vi står opp, orker å holde på ballen og kommer med mange spillere i angrep. De siste 20 minuttene var vi trøtte og heldige, men det må man være iblant, sier Åkeby til ABC Nyheter.

Personvernpolicy