Svenske fikk sjokkregning fra Telenor

<p class="hidden"> </p>
 

<pSvenske Kristoffer Sandberg, brukte internett på mobilen i et par timer i Norge. Det skal det svenske teleselskapet og Telenor ha 44.000 svenske kroner for.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg trodde det bare skulle bli litt dyrere enn i Sverige, sier 22-åringen til den svenske avisa Expressen.

Sjokket var derfor stort da regningen på 44.000 svenske kroner, i underkant av 40.000 norske kroner, dumpet ned i postkassen.

Sandberg hadde da abonnement i det svenske teleselskapet Tre. Her har han hatt en kredittsperre, som sperret mot nettsurfing om kostnadene skulle skyte i været. Denne sperren fungerer imidlertid ikke i utlandet, og 22-åringen har blitt nødt til å betale den gigantiske regningen.

- Hadde det bare vært opp til oss hadde vi kanskje vært mer imøtekommende, men vi har en avtale med Telenor i Norge, og de har belastet oss for beløpet, sier Erik Hörnfeldt, informasjonssjef i Tre.

Også norske mobilbrukere har fått sjokkregninger etter å ha brukt mobilen til å surfe på internett i utlandet. Tidligere i år skrev Dagsavisen om en far som fikk en regning på 160.000 kroner, etter at sønnen hadde brukt mobilen på utenlandsferie.

Personvernpolicy