Luften i Beijing fortsatt for dårlig

Luftforurensningen i OL-byen Beijing er fortsatt mye høyere enn det den skal være. Foto: Scanpix.
Luftforurensningen i OL-byen Beijing er fortsatt mye høyere enn det den skal være. Foto: Scanpix.

<pLuften i Beijing er fortsatt for dårlig i forhold til internasjonale krav, skriver BBC. OL-byen lover bedring.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare en måned før de olympiske lekene skal starte i Beijing er luftforurensningen i byen fortsatt ute av kontroll.
Britiske BBC har gjennom en uke testet konsentrasjonen av luftbårne partikler i den kinesiske hovedstaden, og på seks av syv dager var luftforurensningen høyere enn WHO's anbefalte grense for forurensning.

Men dette er ikke bare fordi Beijing er en storby. I London - OL-by i 2012 - holder luftforurensningen seg innenfor kravene i alle ukedagene.

Trafikk

Partiklene i den kinesiske hovedstaden stammer i hovedsak fra trafikken, byggeplasser og fabrikkutslipp.
Da Beijing i 2001 søkte om vertsskapet for OL, lovte de at luftkvaliteten i 2008 ville overholde WHO's standarder. Og det fastholder de stadig.

Målet skal innfris med en omfattende plan, som trer i kraft 20. juli. Det betyr at flere forurensende virksomheter blir nødt til å stenge, samtidig som det blir over to millioner færre biler på veiene - når biler med like og ulike nummerplater skal skifte om å kjøre på veiene i byen.

Astma

Flere av de norske OL-utøverne har slitt med astma i forbindelse med luftforurensning. Det gjelder blant andre roeren Olaf Tufte .

Olympiatoppen har satt utøvere som sliter med pusten på WADA-godkjent medisinering. Kombinert med knallhard trening skal det bøte på problemene i en av verdens mest forurensede byer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus