Vi er noen TV-slaver

<p class="hidden"> Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
 Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pIkke siden 2004 har det blitt sett mer på TV i Norge enn denne våren. Gjennomsnittlig titting er tre timer hver dag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har internett tatt en god bit av nordmenns tid foran TV-en, men nå er situasjonen i ferd med å snu. Internettbruken flater ut, og ferske tall fra TNS Gallup viser at 72 prosent av det norske folk ser på fjernsyn hver dag. Vel tre prosentpoeng mer enn i fjor, melder NRK.

– Ikke siden 2004 har det blitt sett mer TV enn denne våren. Vi tangerer det nivået, og ergo er det rekord, sier medieforsker Kristian Tolonen i NRK. Han følger utviklingen i bruken av fjernsyn.

Men selve mønsteret i TV-tittingen skal ha forandret seg. De store kanalene, som NRK1, taper terreng for mangfoldet.

– Først og fremst handler det om alle de nye kanalene som har kommet til, og da de nye kanalene til de store, sier Tolonen.

Veksten i nettbruken har vært stor, men nå når de fleste har en datamaskin er bruken stabilisert. 9 av 10 nordmenn har tilgang til en datamaskin hjemme, på jobben eller på skolen. I aldersgruppene under 60 år har nesten alle tilgang til PC. 7 av 10 nordmenn er inne på nettet daglig.

– Vi vil ikke ha den stigningen som vi har hatt i årene før, sier Katja Møglestue i TNS Gallup. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus