Oksene er satt løs i Pamplona

Alle foto Scanpix
Alle foto Scanpix

<pSøndag startet Spanias mest berømte okseløp i Pamplona, og allerede på festivalens første dag er 89 personer blitt skadd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det dreier seg stort sett om små skader, hovedsakelig kuttskader, sier det spanske Røde Kors i en uttalelse.

Fem personer skal ha blitt sendt til sykehus for behandling.

Tidligere søndag samlet tusenvis av mennesker kledd i hvitt og med røde skjerf seg på plassen Consistorial Square for å se det berømte «chupinazo», et stort fyrverkeri som markerer starten på den ni dager lange San Fermin-festivalen.

– Menn og kvinner av Pamplona, lenge leve San Fermin, ropte bystyremedlem Uxue Barkos fra en balkong med utsikt over folkemengden, idet hun tente det første fyrverkeriet.

San Fermin-festivalen er ikke bare okseløp. I løpet av de ni neste dagene kan byen også hygge seg med konserter, gatefester og dans.

Selve okseløpene starter klokken åtte hver morgen, og foregår på en 850 meter lang gate. Målet for løperne er å komme seg til enden av gata uten å bli stanget eller trampet over av oksene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus