Fant fire pass i dass

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFire indere skylte identiteten sin ned i toalettet før de kom til Norge for å søke asyl. Politiets møkkagraver klarte likevel å avsløre de fire inderne.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I slutten av mai kom fire indere til Gardermoen med fly. Da de skulle gjennom passkontrollen, hadde ingen av dem identitetspapirer på seg. De søkte asyl og ble overført til Politiets utlendingsenhet.

Politiet på Gardermoen fattet umiddelbart mistanke om at de fire inderne hadde kvittet seg med passene sine på flyet. Da passene ikke ble funnet i kabinen, ble septiktanken tømt og innholdet silt. Restene ble levert i en pose til utlendingsenheten, og en heldig polititjenestemann ble satt til å gjennomsøke materialet på jakt etter passrester.

- En ordentlig drittjobb å gå gjennom innholdet fra tanken, sier Farhad Lotfzadpak i en pressemelding fra politiet.


Han klarte å plukke fram, rengjøre og pusle sammen restene fra fire pass som var revet i stykker og skylt ned i toalettet. Etter noen timer fant han bilder av to av personene, passnumre og navn på alle inderne.


Inderne ble konfrontert med funnene, og etter få dager forsvant alle inderne fra asylmottaket, melder politiet. Dette før de har vært til asylintervju hos UDI. (©NTB)