Gravid mann fødte jente

<pThomas Beatie vakte oppmerksomhet over hele verden da han sto fram som gravid mann. Nå er han blitt far til ei lita jente, ifølge amerikanske medier.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beatie (34) sier til magasinet People at det ikke ble foretatt keisersnitt, men gir ellers ingen detaljer om fødselen som fant sted 29. juni.

– Det eneste som er annerledes med meg, er at jeg ikke kan amme babyen min. Men mange mødre kan jo ikke det, sier den nybakte faren.

Beatie var opprinnelig kvinne, men valgte å operere bort brystene og tok hormonbehandling for å få en kropp som svarte til hans mannlige kjønnsidentitet. Amerikaneren beholdt sine kvinnelige kjønnsorganer, men ble likevel anerkjent som mann av myndighetene i den amerikanske delstaten Oregon.

Siden kona Nancy (46) ikke er i stand til å få barn, ble det i stedet Thomas Beatie som måtte bære fram barnet de to ønsket seg. Etter å ha stanset sin regelmessige hormonbehandling ble han gravid ved hjelp av kunstig befruktning.

Da paret var gjester på talkshowet til Oprah Winfrey i vår, gjorde de det klart at de legger opp til et etter forholdene tradisjonelt kjønnsrollemønster i sin familie.

– Han kommer til å bli faren, og jeg blir moren, understreket Nancy. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus