– Ingrid Betancourt reddet fra colombiansk gerilja

– Ingrid Betancourt reddet fra colombiansk gerilja
– Ingrid Betancourt reddet fra colombiansk gerilja

<pFransk-colombianske Ingrid Betancourt og 14 andre gisler er reddet fra den colombianske FARC-geriljaens fangenskap, ifølge den colombianske hæren.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bogota (NTB-Reuters-AP):


Colombias forsvarsminister Juan Manuel Santos sier alle de tidligere gislene er ved rimelig god helse. Den fransk-colombianske politikeren og tidligere presidentkandidaten Ingrid Betancourt ble bortført i 2002. Hun er den mest kjente av FARCs gisler.

Forhandlingene med FARC om løslatelse av gruppens mange gisler har ikke ført fram. Mange av gislene har vært holdt fanget i jungelen i mange år. FARC har ønsket å gjøre en byttehandel der 39 gisler frigis mot at 500 opprørere som sitter i colombianske fengsler, skal løslates.

Opprørsbevegelsen er imidlertid blitt svekket etter at dens øverste leder døde i mars, og gruppen har også opplevd omfattende avhopp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus