Pågrepet etter drap på nordmann

<pTo personer er pågrepet i Russland i forbindelse med drapet på en nordmann og hans russiske kone.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen og hans russiske kone ble funnet døde sør i landet tirsdag.

Politiet i byen Astrakhan bekrefter overfor NRK at to personer er pågrepet i forbindelse med drapene. De to ble skutt i byen.

Astrakhan ligger sørøst for Volgograd.

- Russisk politi etterforsker et mistenkelig dødsfall. Det dreier seg om en nordmann. Det eneste jeg kan bekrefte er at vi gjennom vår ambassade i Russland holder tett kontakt med russiske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Kristin Melsom, til ABC Nyheter.

Nordmannen er ansatt i norske Aker Solutions som har aktivitet i området, men jobbet selv i Kasakhstan.

- Vi kan bekrefte at vi har mottatt det tragiske budskapet om at en av våre ansatte er funnet død. Våre tanker går til hans familie og kolleger, og vi bruker nå all vår energi på å sikre at de ivaretas på en god måte, sier pressetalskvinne Mariken Holter i Aker Solutions til VG Nett.

Ifølge Aftenposten.no var mannen 40 år gammel og hans russiske kone 23. Den russiske redningstjenesten brøt seg inn i leiligheten mandag, etter at moren til kvinnen hadde levert en bekymringsmelding. Naboer skal ha rapportert om smell fra leiligheten.


Selskapet fikk beskjed om dødsfallet tidlig tirsdag ettermiddag.

Bakgrunnen for drapene var onsdag formiddag foreløpig uklare.

Her finner du Startsidens oversikt over Russiske/Øst-Europeiske nyhetskilder

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus