USA vil forsøke å få til FN-resolusjon om Zimbabwe

USA vil forsøke å få til FN-resolusjon om Zimbabwe
USA vil forsøke å få til FN-resolusjon om Zimbabwe

<pUSA vil jobbe med et resolusjonsforslag til FNs sikkerhetsråd og ønsker å gi en sterk advarsel til Zimbabwes president Robert Mugabe, ifølge Condoleezza Rice.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seoul (NTB-AFP-Reuters):

– Jeg forstår det slik at USAs FN-delegasjon samarbeider med andre om neste skritt, kanskje også angående hva slags resolusjon Sikkerhetsrådet ønsker å slutte seg til, sa USAs utenriksminister lørdag.

Hun sier arbeidet kommer til å fortsette i begynnelsen av neste uke.

– Vi må se hvordan Russland og Kina reagerer når vi kommer sammen i Sikkerhetsrådet. Men det er vanskelig å se for seg at noen vil avstå fra å gjøre noe med det som vi ser skjer i Zimbabwe, fortsetter Rice.

Sikkerhetsrådet tok fredag sterkt avstand fra fredagens valg i Zimbabwe og konstaterte at det verken var fritt eller rettferdig.

Rådets medlemmer mener president Robert Mugabes beslutning om å gjennomføre andre runde av presidentvalget, til tross for at opposisjonens leder Morgan Tsvangirai trakk seg, var forkastelig.

Men Sikkerhetsrådets 15 medlemmer ble derimot ikke enige om å erklære valget ugyldig, en erklæring Sør-Afrika var sterk motstander av. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus