KONSERT: Duffy, Amfiscenen, Hovefestivalen – Tromøy, torsdag 26. juni 2008

Sjarmerende soulprinsesse

Sjarmerende soulprinsesse
Sjarmerende soulprinsesse

Walisiske Duffy måtte vente til The Raconteurs hadde gått av scenen. Det var vel verdt å vente på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stepp til siden Amy, en ny soulprinsesse er fødtStepp til siden Amy, en ny soulprinsesse er født

Med singelen «Mercy» har 24 år gamle Duffy tatt Europa med storm. Hun leker seg i samme musikalske grind som Amy Winehouse, men med et langt mer tiltalende lynne. Den søte og sjarmerende soulprinsessen kom til fullspekket arena da hun noe forsinket entret Amfiscenen på Hovefestivalen sent i går kveld.

Derfra serverte hun folkemassen, som knapt hadde fått sjansen til å fordøye The Raconteurs' suverene show på hovedscenen, sin fløyelsmyke sekstitallssoul. Duffy opererer altså innenfor et segment som hører fortiden til, med klare referanser til ting som Motown, Phil Spector, Dusty Springfield, Lulu og Petula Clark. Musikk som altså regjerte mangfoldige år før Aimee Anne Duffy, som er hennes fulle navn, var født.

Men den unge stjernen lever seg inn i fortiden med stor troverdighet, og trakterer formatet nesten vel så bra som sine medsøstre fra fortidens glansdager. I tillegg byr hun på stort sett gode melodier som sitter godt og som det nesten ikke er mulig å mislike.

Hitlåten «Mercy» er selvfølgelig en av disse, men den viser bare en liten flik av denne jentas repertoar. Debutalbumet «Rockferry», som kom ut tidligere i år, inneholder flere låter av tilsvarende kaliber, blant dem singlene «Rockferry» og «Warwick Avenue», samt godlåten «Stepping Stone». Sent i går kveld serverte hun disse med sjel i skogholtet, samtidig som hun sjarmerte mang en festivalgjenger i senk i nattemørket.

Duffy lykkes også definitivt både som sanger og sceneartist. På Amfiscenen stilte hun i kort shorts og singlet i den barske kulden som hadde sneket seg inn på festivalområdet, mens vi andre sto og hutret og frøs. Men Duffy spredte varme utover amfiet og nådde fortjent ut til publikum med sitt sjelfylte musikalske budskap.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy