Rekstens erstatter klar

<p> Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold, statsminister Jens Stoltenberg og generalløytnant Harald Sunde. Foto: Scanpix.</p>
 Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold, statsminister Jens Stoltenberg og generalløytnant Harald Sunde. Foto: Scanpix.

Generalløytnant Harald Sunde er utnevnt til å ta over for Jan Reksten som sjef ved Fellesoperativt hovedkvarter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harald Sunde ble fredag utnevnt som ny sjef for Fellesoperativt hovedkvarter fra det tidspunktet som Forsvarsdepartementet bestemmer.

Utnevnelsen kommer cirka et halvt år før den sittende sjefen Jan Reksten etter planen skal gå av med pensjon. I første omgang skal Sunde fra 1. september lede arbeidet med flyttingen av FOHK fra Jåtta til Reitan, samtidig som han fortsetter i stillingen han har i dag.

Reksten fyller 60 år i begynnelsen av januar 2009.

Det siste året har det vært mye støy rundt Reksten. Han ble siktet og deretter frikjent for korrupsjon på høsten 2007. Mens etterforskningen pågikk ble han utsatt for tungt press for å trekke seg fra stillingen som sjef for Forsvarets operative ledelse, men sto mot. Da saken sprakk i medie valgte Reksten å ta permisjon fra stillingen.

Da etterforskningen var ferdigstilt gikk han tilbake inn i stillingen som sjef FOHK.

Harald Sunde er i midten av 50-årene, og har lang erfaring fra hovedkvarteret på Jåtta utenfor Stavanger. Han satt blant annet som kommandør for landsstridskreftene ved hovedkvarterer frem til 2005.

Da ble han sjef for Avdeling for operasjons- og beredskapsplanlegging i Forvarsdepartementet, og siden november 2006 har han vært sjef for den norske Militærmisjonen i Brussel.

Sunde er oppvokst på Ringsaker, og var uteksaminert fra Hærens krigsskole i 1979.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus