- Stans kampen

<p>I sitt ukentlige tv-program erklærte Chavez søndag at det er på tide Farc-geriljaen legger ned våpnene. Foto: Scanpix/AP.</p>
I sitt ukentlige tv-program erklærte Chavez søndag at det er på tide Farc-geriljaen legger ned våpnene. Foto: Scanpix/AP.

Venezuelas president med oppfordring til colombiansk gerilja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venezuelas president Hugo Chavez har bedt Farc-geriljaen i Colombia om å avslutte sin fire tiår lange strid og befri alle gisler, melder BBC.

Chavez, som av Colombia har blitt anklaget for å finansiere Farc-bevegelsen, uttalte søndag at geriljaens krig var «historie».

Den colombianske regjeringen uttrykte overraskelse, men ønsket Chavez' bemerkninger velkommen.

Etter at Farc-lederen Manuell Marulanda døde i mars er det antatt at geriljaen står svakere enn på flere år.

Chavez' klare melding kommer som en overraskelse for colombianske myndigheter. Tidligere i år hevdet Colombia å ha funnet bevis på at Venezuela har bidratt med pengestøtte til geriljaen.

Farc holder en rekke gisler fanget, og i sitt ukentlige radioinnslag søndag oppfordret Chavez geriljaen til å «la alle disse menneskene gå».

Venezuela sier på sin side at all kontakt med Farc utelukkende har som siktemål å befri gisler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus