Molde slo brann

Mame Biram Diouf scoret to mål og la opp til Pape Pate Dioufs vinnermål da Molde vendte 1-3 til seier 4-3 borte mot Brann i eliteserien.

Brann – Molde 3-4
Brann - Molde 3-4 (1-1)

17.710 tilskuere

Mål: 0-1 Mame Biram Diouf (5), 1-1 Kristjan Örn Sigurdsson (21), 2-1 Petter Vaagan Moen (49), 3-1 Thorstein Helstad (50), 3-2 M.B. Diouf (56), 3-3 Magne Hoseth (72), 3-4 Pape Pate Diouf (86).

Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink.

Gult kort: Thorstein Helstad, Brann, Valter Tomaz Junior, Molde.

Lagene:
Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Bjørn Dahl (Erik Huseklepp fra 79.), Azar Karadas, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Gylfi Einarsson (Hassan El Fakiri fra 65.), Eirik Bakke, Petter Vaagan Moen - Robbie Winterts (Olafur Örn Bjarnason fra 83.), Thorstein Helstad.
Molde (4-4-2): Jan Kjell Larsen - Kristoffer Paulsen Vatshaug, Christian Steen, Øyvind Gjerde, Valter Tomaz Junior - Brian Waltrip (Pape Pate Diouf fra 59.), Daniel Berg Hestad, Toni Koskela, Magne Hoseth - José Mota (Rune Ertsås fra 73.), Mame Biram Diouf (Aksel Berget Skjølsvik fra 90.). (©NTB)

Bergen (NTB): Molde påførte Brann det første serietapet i Bergen siden oktober 2006 ved å snu 1-3 til 4-3 i løpet av kampens siste 25 minutter.

Gjestene kan først og fremst takke Mame Biram Diouf og Magne Hoseth for årets tredje seier. Førstnevnte scoret to mål og la opp til innbytter Pape Pate Dioufs vinnermål, mens Hoseth scoret et vakkert utligningsmål.

Molde-trener Kjell Jonevret måtte gjøre tre endringer på laget fra hjemmetapet mot Rosenborg, på grunn av skader og karantene.
Svensken satset også på å overraske bergenserne med en 4-4-2-formasjon som romsdalingene ikke har benyttet på svært lenge.

Taktikken så ut til å lykkes til fulle fra start, og gjestene fikk en drømmestart etter fem minutter. Brian Waltrip vant et innkast høyt oppe på lagets høyreside. Kristoffer Paulsen Vatshaugs lange kast passerte et passivt Brann-forsvar med en stuss i bakken, og på bakerste sto Mame Biram Diouf og knallet ballen i det lengste hjørnet for Håkon Opdal.

Samme Diouf var en konstant trussel for Brann-forsvaret gjennom hele kampen, og brukte i perioder Kristjan Örn Sigurdsson og Azar Karadas som rundingsbøyer. Senegaleseren var den som startet opphentingen med sin 2-3-redusering, da han løp fra hele Brann-forsvaret og rundet Håkon Opdal på elegant vis. 20-åringen var sammen med Magne Hoseth også regissør på vinnermålet, da Pape Pate Diouf fikk servert ballen alene med Opdal.

Brann snudde 0-1 til 3-1

Brann våknet etter kalddusjen innledningsvis, og overtok etter hvert initiativet i kampen. Først ute i målprotokollen var Kristjan Örn Sigurdsson, som fikk trillet ballen i mål med foten etter dødball midtveis i 1. omgang. Vertene dominerte kampen mot slutten av 1. omgang, og fortsatte terroriseringen av et nykomponert og usikkert Molde-forsvar like etter hvilen.

Petter Vaagan Moen smelte inn 2-1-ledelse på frispark fra 20 meter kort etter pause, og jubelen hadde knapt lagt seg før toppscorer Thorstein Helstad tråklet seg igjennom og ga rødtrøyene 3-1. Da snakket alle, utenom Molde-spillerne, om hvor stor seieren skulle bli.

Hoseth avgjorde for Molde

Molde tente håpet med Dioufs redusering, og da våknet Magne Hoseth for alvor. 27-åringen tok saken i egne hender da han forserte to Brann-spillere og smelte inn reduseringen fra 20 meter. 10 minutter før slutt spilte han gjennom Biram Diouf som nettet, men målet ble feilaktig annullert for offside. Fire minutter før slutt var den tidligere FC København-proffen arkitekt bak vinnermålet.

Vertene hadde store mulighet til poeng mot slutten, men det ville seg ikke for Petter Vaagan Moen og Thorstein Helstad. Brann tapte dermed viktig terreng til teten, og ergrer seg nok over å ha gitt bort en tilsynelatende trygg ledelse.