Luksusbiler oftest feilparkert

<p> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

Folk som kjører luksusbiler som Porsche eller Lexus, er Sveriges største parkeringssyndere. Folk som kjører en vanlig Volvo, har større respekt både for parkeringsregler og andre trafikkregler, viser

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sportsbiler, store firehjulstrekkere og andre dyre doninger dominerer blant de feilparkerte. Den terrenggående klassikeren Jeep topper listen, fulgt av Mercedes, Porsche, Lexus og Chevrolet, skrev den svenske avisen Metro fredag.

– Jeg er ikke det dugg overrasket, dette gjelder nok både Stockholm og resten av landet, sier pressetalsmann Hans Bohlin i trafikkpolitiet i Stockholm til nyhetsbyrået TT. – Mange kjører slike biler for å vise hvilken status de har, mener han.

– For de økonomisk velstående er en parkeringsbot omtrent som dopapir for folk flest, tilføyer Bohlin. Han påpeker samtidig at mange diplomater feilparkerer sine dyre biler i full visshet om at de på grunn av sin diplomatiske status slipper straff.

Hos parkeringsovervåkerne i Securitas har man ingen oversikt over hvilke bilmerker som oftest blir feilparkert. For parkeringsvaktene er en feilparkering en feilparkering, uansett om det er en Porsche eller en Fiat som står galt, sier Helene Gruvlund i Securitas. (©NTB)

Personvernpolicy