Larvik med råsterk håndballtrippel

<p>Tonje Larsen og Karoline Dyhre Breivang i Larvik vant cupvinnercupen. Her er de fotografert i det første oppgjøret. (Foto: Scanpix)</p>
Tonje Larsen og Karoline Dyhre Breivang i Larvik vant cupvinnercupen. Her er de fotografert i det første oppgjøret. (Foto: Scanpix)

Larvik vant cupvinnercupen i håndball. Rumenske Rulmentul Brasov ble slått 25-19 (10-10) borte i returkampen lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rulmentul-Urban Brasov (Romania) – Larvik 19-25 (10-10), sammenlagt 40-50

1800 tilskuere

Mål Larvik: Linn Kristin Riegelhuth 8, Kari Mette Johansen 5, Karoline Dyhre Breivang 3, Tonje Larsen 2, Sara Breistøl 2, Heidi Flaatnes 2, Tine Rustad Kristiansen 2, Olga Medvedeva.

Toppscorer Brasov: Alexandreus Nicolesa 7.

Utvisninger: Brasov 5 x 2 min., Larvik 6 x 2 min. (©NTB)

Seriegull og sluttspillgull ble toppet av en solid seier i cupvinnercupen. Finalen ble vunnet med hele ti mål sammenlagt.

- Dette var bare helt fantastisk! Å vinne her nede var veldig deilig. Dette var vår match. Vi har verdens beste målvakt i Lene Rantala, jublet LHK-trener Karl Erik Bøhn overfor op.no.

Brasov hadde ikke tapt en eneste seriekamp på hjemmeparkett denne sesongen, men Larvik-jentene var fast bestemte på ikke å la seg skremme av den statistikken da de skulle forsvare firemålsseieren fra første finalekamp.

Linn-Kristin Riegelhuth hadde ristet av seg den relativt svake kampen søndag da hun «bare» nettet fire. Lørdag fant hun igjen formen og banket inn hele ni mål. Sammen med Rantala, som stoppet gjentatte forsøk fra rumenerne, var hun banens beste.

Larvik hadde fire mål å gå på etter 25-12-seieren i Bergslihallen. Et brukbart utgangspunkt, men langt ifra noen hvilepute. Det sto 10-10 til pause, og selv om Brasov viste seg som et godt lag, var det europacuperfaringen til Larvik og et bunnsolid forsvar som avgjorde finalen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus