Baksaas innrømmet to dødsfall

<p>Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik <strong>Baksaas</strong>, var sterkt i fokus da Telenor  torsdag morgen hadde invitert til et pressemøte om arbeidsforholdene hos Grameenphones leverandører i Bangladesh. Foto: Heiko  Junge / SCANPIX</p>
Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, var sterkt i fokus da Telenor torsdag morgen hadde invitert til et pressemøte om arbeidsforholdene hos Grameenphones leverandører i Bangladesh. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas opplyser at to ansatte hos telegigantens underleverandører hadde omkommet på jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det Norske Veritas har utarbeidet en rapport om forholdene hos de omdiskuterte underleverandørene til Telenors selskap Grameenphone i Bangladesh. Den har også avdekket at to personer, en jente i Bangladesh og en arbeider i Ungarn, er omkommet på jobben hos underleverandører for Telenor.

I Bangladesh omkom jenta fordi hun kom bort i en strømførende ledning og i Ungarn døde en ansatt som falt ned i en sjakt.

– Jeg forteller dette for å gjøre det klart at dette er saker vi har tatt tak i og behandlet i Telenor-systemet. De er nå sendt til politietterforskning, sa Baksaas på en pressekonferanse hvor han la fram tiltak for å bedre arbeidsforholdene hos Grameenphones leverandører i Bangladesh.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksås opplyser at det skal etableres en egen enhet på konsernnivå som skal sikre oppfølging hos underleverandører til Telenors selskaper.

Telenor skal også utvide samarbeidet med Det Norske Veritas. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus