Sjokk i Pondus

<p>Her smeller bomben. (Ill: Frode Øverli) </p>
Her smeller bomben. (Ill: Frode Øverli) 

Samlivsbrudd for Jokke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det nye nummeret av Pondus som slippes på mandag kommer en skikkelig bombe. Småbarnsforeldrene Camilla og Jokke går fra hverandre!

- Det kommer som lyn fra klar himmel. Men dette har bygd seg opp litt underbevisst. Alt har ikke bare vært fryd og gammen mellom Camilla og Jokke, sier serieskaper Frode Øverli til bt.no.

Du tenker kanskje nå at det er den heller tvilsomme skjørtejegeren Jokke som faller tilbake til gamle synder. Men nei, det er søte Camilla som har svin på skogen.

Love Hurts. (Ill: Frode Øverli)Love Hurts. (Ill: Frode Øverli)

- Det var det naturlige valget, for Jokke er ikke Guds beste barn. Men det er Camilla som er den store synderen i historien, sier tegneren.

Leserne gråter

Tormod Løkling er redaktør for Pondus. Også for ham kom meldingen om bruddet som en overraskelse.

- Jeg ble litt lei meg og ettertenksom. Det er jo rart at en tegneserieskaper gjør dette. Dersom du ser på andre serier som Sørensen og Hårek, så er jo samlivsforholdene de samme. Jeg synes Frode er modig som tar ting fra det virkelige liv inn i serien, dette er en styrke som holder interessen levende, sier han til ABC Nyheter.

Redaktøren forventer reaksjoner på den dramatiske hendelsen.

- Jeg blir ikke forbauset om det kommer henvendelser fra lesere og at de har sterke meninger om dette. Mange vil kanskje synes at det ikke er så morsomt, at det er mer en tragedie enn en komedie.

Den hjerteskjærende hendelsen har allerede fått noen lesere til å ta til tårene.

- Det var en dame her på huset som er gravid og kanskje litt hormonell, som begynte å gråte da hun leste stripen, forteller Løkling.

Redaktøren mener at slike reaksjoner beviser at Øverli har klart å etablere karakterene på en unik måte.

Frode Øverli tar nye sjanser med Pondus. (Foto: Scanpix)Frode Øverli tar nye sjanser med Pondus. (Foto: Scanpix)

- Figurene hans er like levende for oss som om de var av kjøtt og blod. Og da har Frode Øverli virkelig lyktes. Jeg blir i hvert fall mye mer engasjert av en sak som dette, enn om Kurt Nilsen skulle fått strupekatarr og bulket den nye bilen sin, selv om Kurt sikkert er både flink og hyggelig.

Løkling forteller at Øverli hadde litt problemer med hvordan han skulle framstille samlivsbruddet.

- Frode synes det var vanskelig å gjøre det hylende morsomt. Det er vanskelig å behandle et slikt tema, men jeg tror leserne kommer til å like det på sikt. Det fører jo til en slags «snakkis» rundt serien.

Frode Øverli har i intervjuer ymtet frampå om at det går litt for bra for Jokke for tiden.

Samlivsbruddet er det første av flere endringer i Pondus-universet det siste året. Pondus har blant annet sluttet som bussjåfør og blitt bar-eier .

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus