- Vi er uskyldige

De tre norske kvinnene som sitter fengslet i Bolivia sammen med en to år gammel jente avviser at de forsøkte å smugle kokain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er på ferie her i Bolivia. Først besøkte vi Santa Cruz, og var der nesten tre uker. Vi avsluttet ferien i Cochabamba, og var på vei hjem da vi ble stoppet av politiet på flyplassen, sier den ene av kvinnene til NRK.

De tre norske kvinnene er i alderen 17 til 22 år, og ble mandag formiddag stoppet på flyplassen i Cochabamba i Bolivia med minst 20 kilo kokain. Den ene kvinnen hadde med seg sin to år gamle datter da de ble stoppet. Barnet er sammen med kvinnene i fengselet.

- Det går bra med henne her. Det var verre da vi var i politiets varetekt. Her har hun andre barn å leke med, sier moren til NRK.

- Handlet mye

Overfor fjernsynskanalen nekter de tre kvinnene for å ha noe å gjøre med kokainet som ble funnet i baggene deres.

- Vi har handlet mye, og måtte kjøpe med oss flere bagger for å få med oss alt. I bunnen av disse nye baggene fant de narkotikaen, sier de til NRK.

Alle tre hadde bagger der det ble funnet narkotika.

- Vi har bidratt med å skaffe mat og andre ting i fengselet og har forsøkt å gjøre soningsforholdene så bra som de etter forholdene kan være, sier pressevakt Bjørn Jahnsen i Utenriksdepartementet til NTB.

Anke

- Barnet er sammen med mor i fengselet, og det at et lite barn er involvert i saken gjør at vi har et spesielt fokus og gjør at vi ønsker at situasjonen for mor og barn blir så god som mulig, sier Jahnsen.

Han vil ikke kommentere om det kan være aktuelt å føre barnet tilbake til Norge uten at moren også blir med.

Kvinnene ble onsdag varetektsfengslet i Cochabamba, med mulighet til å anke innen tre døgn. Ifølge Utenriksdepartementet, som også har bistått de siktede med forsvarsadvokater, vil fengslingskjennelsen bli anket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus