Reddet etter fem dager

<p>Den 31 år gamle kineseren Bian Gangfen bæres bort av soldater, etter at han ble funnet i live i ruinene av en sammenrast bygning i Shifang i den jordskjelvrammede Sichuan-provinsen lørdag. (Foto: Scanpix/Reuters)</p>
Den 31 år gamle kineseren Bian Gangfen bæres bort av soldater, etter at han ble funnet i live i ruinene av en sammenrast bygning i Shifang i den jordskjelvrammede Sichuan-provinsen lørdag. (Foto: Scanpix/Reuters)

Letemannskapene fortsetter å finne overlevende etter det katastrofale jordskjelvet i Kina. Seks mennesker, blant dem en tysk turist, er brakt i sikkerhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske redningsarbeidere fant tyskeren lørdag, og han ble dermed den første overlevende som ble gravd fram av en utenlandsk hjelpestyrke. Mannen lå begravd under ruinene av en bygning i byen Dujiangyan i Sichuan-provinsen.

Tusener av mennesker var lørdag på flukt fra områdene rundt episenteret for skjelvet, som har krevd nesten 29.000 menneskeliv. De frykter for at en elv som er blokkert av jordras og veltede trær, skal gå over sine bredder og skape oversvømmelse.

– Jordraset laget en form for demning i elva, og denne hindringen kan komme til å bryte sammen under presset fra vannmassene. Det er det vi er så redde for, sa en politimann som hadde det så travelt med å komme seg til stedet at han ikke rakk å oppgi navn.

Det offisielle tallet på dødsofre etter mandagens jordskjelv sto lørdag på 28.881, mens myndighetene i Beijing tidligere har antydet at minst 50.000 kunne være omkommet. Rundt 148.000 kinesiske soldater og politifolk deltar i redningsarbeidet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus