Cannes gjør seg klar for filmfestival

Filmfestivalen i Cannes åpner onsdag, for 61. gang. Temaet i årets  hovedprogram er latinamerikansk film. Foto: REUTERS/Vincent Kessler (FRANCE) /  SCANPIX
Filmfestivalen i Cannes åpner onsdag, for 61. gang. Temaet i årets hovedprogram er latinamerikansk film. Foto: REUTERS/Vincent Kessler (FRANCE) / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens største filmfestival åpner i Cannes onsdag, til glede og bry for tusenvis av mennesker som valfarter til byen på Den franske riviera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets festival er den 61. i rekken, og i 12 dager skal Hollywood-stjerner, obskure regissører, internasjonale medier og mengder av fans hylle seg selv og andre.

Tirsdag jobbet arrangørene for å få de siste detaljene på plass. Plakater er hengt opp over hele byen, og den røde løperen ble rullet ut foran filmfestivalens betongpalass på byens berømte strandpromenade Croisetten.

Samtidig pusset kelnerne på ærverdige Hotel Carlton champagneglassene som filmfiffen skal tømme i dagene som kommer.

I tillegg til det offisielle filmprogrammet, skal hundrevis av andre filmer vises rundt om i byen.

Hovedprogrammet består i år av 22 filmer. Åpningsfilmen er den stjernespekkede brasilianske filmen «Blindness», med blant annet Julianne Moore, Danny Glover og Gael Garcia Bernal. Filmen er regissert av Fernando Meirelles, som blant annet har laget den prisbelønte «City of God». (©NTB)