Frustrert over ledelsen i Burma

Mennesker som overlevde syklonen for en uke siden, har slått seg ned ved en vei utenfor en ødelagt landsby sør for Rangoon. En uke etter syklonen rammet er det fortsatt lite nødhjelp som har nådd fram til de katastroferammede områdene. (Foto: Reuters / SCANPIX)
Mennesker som overlevde syklonen for en uke siden, har slått seg ned ved en vei utenfor en ødelagt landsby sør for Rangoon. En uke etter syklonen rammet er det fortsatt lite nødhjelp som har nådd fram til de katastroferammede områdene. (Foto: Reuters / SCANPIX)

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier han er enormt frustrert over at det går så sent å få ut hjelp til syklonofrene i Burma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ban mener at situasjonen er uakseptabel og at hjelpearbeidet er nødt til å gå raskere. Han har gjentatte ganger forsøkt å få snakke med Burmas øverste general Than Shwe, uten å lykkes.

Mandag sendte han derfor et brev til militærjuntaen.

Om lag 1,5 millioner mennesker venter på hjelp etter at syklonen rammet for en uke siden. 32.000 mennesker omkom i uværet, og nær 30.000 er savnet.

Burmas ledere har vært svært restriktive med å ta imot hjelp utenfra, men mandag kom det første amerikanske flyet med nødhjelp til landet. Også to lastebiler med nødhjelp fra FN kom fram til landets største by Rangoon. (©NTB)

Personvernpolicy