Tidenes beste engelskfødte spiller!

Tidenes beste engelskfødte spiller!
Tidenes beste engelskfødte spiller!

Kongen av Ipswich fikk også matcher for Kongsberg og Nybergsund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er hva tidligere Ipswich og England-manager Bobby Robson hevder. Mannen ledet og spilte med en hær av storspillere i sin lange karrière. Han bør derfor vite hva han snakker om.

Storklubbene kjempet lenge om talentet fra Carlisle. Til slutt var det Ipswich Town som vant kampen. På Portman Road ble han en klippe fra sin ligadebut i 1972-73 frem til triumfen i UEFA-cupen i 1981. I denne perioden gjorde laget seg kjent og populært for sin lekne, offensive stil og evne til å yppe seg med de store «gutta». Men det kunne blitt mye mer for Kevin Beattie, eller «The diamond» som Robson også kalte han.

Les om flere Foppallkort her

Kevin Beattie var en komplett spiller og ble oftest brukt som stopper eller venstreback. Han var sterk som en okse, god på hodet og kunne også bidra offensivt. I løpet av karrièren vant han tittelen som årets unge spiller, FA-cup i 1978 og ni «caps» for England. Han debuterte i landslagsdrakta i 1975 og alt lå til rette for mannen som ble ansett som Bobby Moores arvtager. I tillegg til å være velsignet med et gudbenådet talent var han dessverre svært utsatt for skader som stadig satte han ut av spill. Karrieren på topplan endte derfor altfor tidlig i en alder av 28 år.

Etter karrièren i England spilte Beattie en periode for Kongsberg og Nybergsund. Her ble han ofte brukt som spiss. Selv om han ikke kunne løpe og knærne var ødelagte, var det ingen som tok han i lufta. Som for flere andre toppspillere skulle ikke det sivile livet bli så lett. Beattie var i perioder på dypt vann, men har nå fått orden på livet.

Kevin Beattie fikk ikke med seg kampene med stor K for alle med hjerte på Portman Road. I mai 1981 vant laget UEFA-cupfinalen over to kamper mot nederlandske AZ` 67. Bittert, all den tid han hadde vært en viktig brikke i kampene før finalen. En massemobilisering av fansen har bidratt til at han likevel får sin medalje, 27 år etter, under årets finale.

Se etter tidenes Ipswich-spiller på tribunen finalen 14.mai!

Supermål her av Kevin Beattie i UEFA-cupen i 1981:

Personvernpolicy