Meny

Rumble In Rhodos: «Intentions» (Black Balloon/Tuba)

Ikke fullt så hard core

Ikke fullt så hard core

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sitt andre album er Rumble In Rhodos i ferd med å sette sine utfordrere i skyggen.

«Intentions»«Intentions»

Med debuten «Own Me Like The City» kom Rumble In Rhodos flyvende inn på det norske hardcorekartet i 2006. De landet hardt, men stødig. På «Intentions», som nå foreligger, synes Follo-bandet å ha finpusset uttrykket sitt og serverer en solid oppfølger med mer særpreg enn hva som var tilfellet med forgjengeren.

Musikken er fremdeles hard, men med mer tydelige melodilinjer som kan bidra å gi flere enn svorne fans av sjangeren hardcore valuta for pengene. Med andre ord er Rumble In Rhodos i ferd med å modne som band. Der de led av noe barnesykdom sist, føles det nå som om pubertetsstadiget også er et tilbakelagt stadium. De har altså tatt et forholdsvis langt skritt videre på de to årene som har gått siden debuten.

«Intentions» er likevel ingen plate for de store kommersielle massene. Til det er musikken fremdeles hakket for innovativ og krevende. Det betyr imidlertid ikke at Rumble In Rhodos ikke lykkes i sitt andre forsøk. For med disse tidvis svært så elegante låtene på repertoaret, har de mer enn nok bagasje i kofferten til å kunne by på uforutsigbare og friske sceneshow. Hvilket de også i og for seg allerede gjør.

Låtene her gir ellers lytteren en detaljrik lytteropplevelse for den som henger med i svingene. Tidvis føles dette som et band med virkelig stort potensial, men som fremdeles trenger litt mer tid til å finjustere sitt uttrykk ytterligere et hakk.

Vokalist Thomas Bratlie er bandets udiskutable førstepilot, og med sin stemme manøvrerer han de øvrige musikerne slik at de fungerer som en sammensatt enhet med et felles mål. Hva det målet innebærer er ikke godt å si, men sikkert er det at Rumble In Rhodos er på rett vei. På vei til noe som på sikt kan bli stort.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus