Meny

United mot ligatittelen

SMADRET WEST HAM: Rio Ferdinand gratulerer Cristiano Ronaldo med det første av Manchester United i alt fire mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slo West Ham enkelt 4-1 etter vakre scoringer og et håpløst rødt kort.

Manchester United-West Ham 4-1. Manchester United besto den første av to gjenstående prøver i ligainnspurten. West Ham ble kontrollert sendt hjem med 1-4 i bagasjen. To fenomenale scoringer, den ene et brassespark av gjestenes Dean Ashton, satte spiss på et oppgjør som fikk bildet tilskitnet av Nanis røde kort i første omgang.

Nå må Chelsea beseire Newcastle på St. James’ Park mandag for å håpe på gull. Med tap der er Manchester United i praksis ligamester.

Drømmestart

Sir Alex Ferguson og hans mannskap fikk en drømmestart på stemningsfylte Old Trafford. Drøyt to minutter var gått da ballen lå i noten. Scoringen var signert Cristiano Ronaldo.


Premier League-sesongens beste spiller mottok ballen ute på kanten, fintet Lucas Neill i bakken, dro seg inn i banen og avsluttet. Skuddet gikk via West Ham-forsvarer McCartney og i mål i korthjørnet.

West Ham hadde ikke marginene på sin side de påfølgende minuttene. Like etter ledermålet kunne Bobby Zamora utlignet, men Patrice Evra avverget angriperens heading på streken. Så ropte West Ham-spillerne fånyttes på straffe da Wes Brown handset i eget felt. Dommer Riley dømte frispark til Brown for en angivelig dytt i forkant av handsen.

Isteden økte Cristiano Ronaldo ledelsen. Owen Hargreaves slo inn fra høyre, og fra kort hold lurte Premier League-toppscoreren inn 2-0 med låret. Det var Ronaldos fulltreffer nummer 30 i Premier League, nummer 40 totalt denne sesongen. Denis Laws 44 mål store rekord blinker i det fjerne idet serieavslutningen mot Wigan og Champions League-finalen mot Chelsea gjenstår.

Brasse- og perlemål

2-0-målet var det første av tre i løpet av fem små minutter, det neste var undertegnet Carlos Tévez.

Og da Tévez økte til 3-0 mot klubben han spilte for forrige sesong, avgjorde han ikke bare kampen – han gjorde det på fantastisk vis. Et lite rykk inn i banen skapte rom til å fyre i vei et prosjektil av et skudd. Fra 25 meter dundret ballen høyt i mål. Selv West Ham-fansen applauderte.

Scoringen burde være vanskelig å overgå, men Dean Ashton gjorde et glitrende forsøk. Engelskmannen utnyttet en svak United-klarering ved å feie inn 3-1 med et brassespark i krysset.

Om Manchester Uniteds drømmestart nå hadde fått seg en liten knekk, ble det verre ti minutter senere, da Nani ble sendt av banen for å skalle til Lucas Neill. Neill provoserte portugiseren, som svarte med så vidt å skalle til Blackburn-backen. Neill gikk teatralsk ned for telling – men ble raskt overgått av et latterlig Nani-skuespill som neppe nomineres til Oscar. Nani så korrekt rødt for skallingen, Neill slapp unna.

Michael Carrick økte ledelsen rundt kvarteret etter hvilen. Midtbanemannen fikk vandre fritt inn på drøyt 20 meter. Han fyrte av et skudd som traff Lucas Neill, skiftet retning og trillet inn i buret til 4-1.

Autopilot

West Ham var ute av stand til å utnytte det tallmessige overtaket, og skapte minimalt med sjanser. Hjemmelaget satte på autopilot i annen omgang, og kontrollerte uten å øse folk fremover i håp om score flere. Darren Fletcher kunne satt inn 5-1 etter en fin opprulling med Giggs som arkitekt, men skuddet traff innsiden av stolpen og trillet ut. Seieren var aldri truet.

United cruiset inn til et solid overtak i jakten på Premier League-trofeet. Kun poengtap mot Wigan i siste serierunde, samtidig som Chelsea vinner sine to siste, kan frata klubben Premier League-tittel nummer 17.

Les alt om Manchester United her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus