Meny

Sammenlignes med Paisley

- Har karisma. (Foto: Scanpix) 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avram Grant kan fotball og har gjort en flott jobb, mener Keegan.

Newcastle-sjef og tidligere Liverpool-legende Kevin Keegan har sett seg lei av hylekoret mot Chelsea-manager Avram Grant. Før Newcaslte og Chelsea møtes mandag til et avgjørende oppgjør for gullkampen, hyller Keegan sin kollega.

- Han er ikke fyren som kommer inn og spankulerer rundt. Han er ikke John Wayne. Men han kan fotball, og har gjort en flott jobb. Det er det han skal dømmes etter, sier Keegan, ifølge The Independent.

Grant beskyldes ikke bare for å være en dårlig kampmanager, men også for å mangle karisma. Det anser Kevin Keegan som tåpelig.

- Jeg synes han har karisma. Jeg synes han har en god personlighet. OK, han er ikke José Mourinho, men hvordan skal vi måle managere? Skal managere dømmes etter hvor gode de er på Sky TV, hvor mange vitser de forteller, hvor godt de trives med media – eller etter resultater, spør Keegan retorisk, ifølge The Guardian.

Fra Shankly til Paisley

Han nøyer seg imidlertid ikke med det. Den tidligere storspilleren, som i Liverpool spilte under begge klubbens to store managerlegender, komplimenterer Grant med en sterk sammenligning:

- Jeg synes at Avram Grants veldig, veldig lure trekk har vært å la skipet seile videre. Det var hva Bob Paisley gjorde etter Bill Shankly i Liverpool. Han har ikke gjort store forandringer. Hvorfor? Fordi han har sett at det kun trenger kosmetiske inngrep. Det er god ledelse, men begeistrer kanskje ikke folk.

Paisley videreførte suksessoppskriften til Shanklys møysommelig bygde storlag, og vant 19 trofeer, deriblant seks ligatitler og tre seirer i Serievinnercupen, på ni sesonger.

Avram Grant kan bli historisk i Moskva 21. mai hvis han leder Chelsea til klubbens første Champions League-tittel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus