Meny

Attentat mot boligblokk i Malmö

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kraftig bombe sprengte natt til fredag trapphuset til en boligblokk på Falsterbogatan i Malmö.

Sprengladningen var så kraftig at ytterdørene i tredje etasje ble trykket inn i leilighetene. Det var et stort hull i gulvet ned til etasjen under. Vinduene var knust og vinduskarmene trykt ut.

Alarmen gikk hos Räddningstjänsten Syd kvart på fire fredag morgen, melder DN.se.

Til alt hell ble ingen skadd, da alle i blokken lå på sine soverom, et godt stykke unna ytterdørene, melder Aftonbladet.se.

Politi og redningstjeneste evakuerte samtlige leietakere og gjorde søk i huset. Alle beboere har blitt avhørt. Et 30-talls personer ble evakuert fra leilighetene sine, melder SVT.se.

- Så vidt jeg vet har ingen sett eller hørt noe merkelig. Ingen skal heller ha vært utsatt for trusler, sier han til TT.

Det var fredag morgen usikkert hva slags forbrytelse hendelsen vil bli etterforsket som. Teknisk personell var på plass, og forundersøkelser var igangsatt.

Huset har gassledninger, men den svenske redningstjenesten mener det ble benyttet en sprengladning.

- Alt tyder på at noe har eksplodert i trapphuset, men vi kjenner ikke til trusler mot noen av de beboende, sier vakthavende befal Lars Lindwall til DN.se.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus