Meny

Norsk kvinne fikk mer enn tre barn med far

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av kvinnene som i fjor søkte hjelp hos Støttesenter mot incest i Oslo, har fått barn med sin far. En av kvinnene har fått mer enn tre barn.

En rekke menneskeskjebner skjuler seg bak dørene til Støttesenter mot incest (SMI) i Oslo. Bare i fjor ble senterets aktivitetstilbud benyttet av 5.000 incestofre og pårørende, melder TV 2.

– Jeg har flere eksempler. Et par av disse har fått flere barn med sine fedre. Den ene har fått flere enn tre barn, sier informasjonsansvarlig Amina Benattou ved SMI i Oslo.

Kvinnen har nå fått hjelp og kommet seg ut av overgrepssituasjonen. Hun har ikke anmeldt faren til politiet, og ifølge Benattou er det usikkert om kvinnen vil gjøre det senere.

De ansatte på senteret tror det finnes mange slike historier som aldri blir avslørt, fordi ofrene vil redde og beskytte familien.

– De vil ikke konfrontere familien og dra den ned i søla. De vil kanskje hindre mor eller søsken i å vite sannheten, sier Benattou.

Også forsker Geir Borgen ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress kjenner til lignende tragedier.

– Vi kan selvsagt spekulere på om det har vært flere som har vært gravide, men som har valgt å ta abort, sier han.

Flere andre norske incestsentre bekrefter at kvinner er blitt gravide etter å ha blitt utsatt for overgrep av sine egne fedre. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus