Ny avtale skal skaffe Forsvaret flere leger

<p>Forsvarssjef Sverre Diesen var svært fornøyd med det nye samarbeidet med Legeforeningen, og han beskriver det som «et batteri av en avtale». llustrasjonsfoto </p>
Forsvarssjef Sverre Diesen var svært fornøyd med det nye samarbeidet med Legeforeningen, og han beskriver det som «et batteri av en avtale». llustrasjonsfoto

Forsvaret skrev onsdag under på en ny intensjonsavtale med Den norske legeforeningen. – Alle leger bør gjøre tjeneste i Forsvaret, sier foreningens generalsekretær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye avtalen med Forsvaret handler ikke bare om lønn, men går mer i retning av et samarbeid med legeforeningen for å bygge opp et kompetanseløp som gjør Forsvaret konkurransedyktig, sa forsvarssjef Sverre Diesen like før han skrev under på avtalen.

Forsvaret skrev onsdag under på en ny intensjonsavtale med Den norske legeforeningen.Forsvaret skrev onsdag under på en ny intensjonsavtale med Den norske legeforeningen.

Forsvaret har fått sterk kritikk for at de har hatt for få leger, og forklart dette med at det ikke har vært attraktivt nok å jobbe i det norske forsvaret.

– Kommer folket til gode

Legeforeningen mener alle norske leger vil tjene på å tjenestegjøre i Forsvaret, og at det også er det beste for det norske folk.

– Avtalen er ment å ivareta Forsvarets behov, men også legenes. Forsvaret har så mange muligheter å tilby norske leger, og sitter på så stor kompetanse. Derfor ønsker vi at alle leger skal tjenestegjøre i Forsvaret, sier legeforeningens generalsekretær Terje Vigen til NTB.

«Et batteri av en avtale»

Forsvarssjef Sverre Diesen var svært fornøyd med det nye samarbeidet med Legeforeningen, og han beskriver det som «et batteri av en avtale».

– Det skal regulere forholdet mellom legene og Forsvaret. Det er en mye mer total pakke enn tidligere avtaler, med tunge faglige elementer. Jeg er veldig glad for at vi er kommet så langt, sa Diesen.

Forsvarssjefen ser for seg at den nye avtalen er første skritt på veien mot et feltlegekorps, etter lignende mal som feltprestkorpset.

– Og jeg tror også at vi har noe å tilføre legene av faglige elementer som de kan ha stor nytte av, sa Diesen.

– En historisk dag

De tidligere avtalene Forsvaret har hatt med norske leger har bare tatt for seg lønn. Flere av disse avtalene har også vært midlertidige, på grunn av akutte behov for leger.

Den nye avtalen sørger for at legene nå får bedre lønn enn tidligere, og forsvarssjefen sparer ikke på godordene.

– Vi har kommet sent i gang. Nå må vi tenke annerledes, og dette er en historisk dag, slo forsvarssjef Sverre Diesen fast. (©NTB)

Personvernpolicy