Gustafsson reddet Lyn

Lynkeeper Eddie Gustafsson  (liggende) reddet poenget for vertene da Lyn og Fredrikstad spilte 0-0 på Ullevaal idag. (Foro: Scanpix)

Målløst i både Oslo og Molde.

Lyn Oslo – Fredrikstad 0-0

10.089 tilskuere
Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy.
Gult kort: Serge Konan Kouadio, Fredrikstad.

Etter nok en overbevisende kamp i eliteserien, seiler Eddie Gustafsson opp som en het kandidat til Sveriges EM-tropp. I søndagens kamp leverte svensken flere gode redninger i det målløse oppgjøret mot Fredrikstad. Det gleder nok landslagssjef Lars Lagerbäck.

Etter et godt åpningskvarter der debutant Diego Guastavino og Espen Hoff begge var nære ved å gi Lyn ledelsen, var det etter hvert serielederen Fredrikstad som tok over banespillet på Ullevaal stadion.

Anført av Abgar Barsom, Ardian Gashi og Kasey Wehrman kom laget til flere store sjanser mot hjemmesterke Lyn. Den første virkelig store muligheten kom etter 25 minutter da Lyn-kaptein Tommy Berntsen somlet og forærte Abgar Barsom en gavepakke på FFKs venstrekant. Svensken fikk fri bane mot Eddie Gustafsson, men Lyn-målvakten fikk mesterlig slått ballen over til corner.

Utover i omgangen gjorde Gustafsson flere kvalifiserte redninger som holdt Oslo-laget inne i kampen. Best var enhåndsredningen som hindret Ardian Gashis knallharde langskudd å gå i nettet få minutter før hvilen. Men verken Lyn eller Fredrikstad maktet å finne nettmaskene.

Tarik-magi

I annen omgang var det igjen Lyn som åpnet best, og Espen Hoff var arkitekten bak flere gode angrep uten at hjemmelaget fikk uttelling. Men som i første omgang spilte Fredrikstad seg opp, og omgangens største mulighet fikk laget etter et lite stykke magi fra spissjuvelen Tarik Elyounoussi. Unggutten dempet ballen lekkert med brystkassen, men da toppscoreren skulle sette kronen på verket, sto igjen Eddie Gustafsson i veien for Fredrikstad.

På overtid kunne Fredrikstad fått med seg alle poengene fra Ullevaal, men innbytter Serge Konan Kouadio skjøt hull i lufta, og ballen trillet videre til Abgar Barsom som sendte den høyt over Lyn-målet til FFK-fansens store fortvilelse. Dermed endte det målløst på Ullevaal fremfor de 10 089 fremmøtte.

Diego Guastavino fra Uruguay, som sammen med Shane Stefanutto fikk sin eliteseriedebut for Lyn, måtte gå av banen allerede etter 27 minutter. Den hurtige søramerikaneren hadde en positiv innledning på kampen, men fikk en strekk og ble erstattet av Jo Inge Berget.

Molde – Strømsgodset 0-0
7179 tilskuere
Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.
Gult kort: Joel Riddez, Strømsgodset

Strømsgodset fikk med seg et heldig poeng hjem fra Molde søndag. Kampen endte målløst, som de to foregående kampene på Molde stadion.

Molde burde ha avgjort til sin fordel, men fortsetter å sløse med store sjanser.

Kampen var preget av høy fart og stor innsats fra begge lag, men uttelling ble det ikke. Tre ganger «så » Molde-publikum ballen bak Strømsgodset-keeper Espen Johnsen i første omgang. David Nielsen hadde Strømsgodsets eneste sjanse i denne omgangen, men headingen gikk så vidt over målet til Jan Kjell Larsen.

Annen omgang startet som den første sluttet fra Moldes side, med sløsing med sjanser. Først bommet Toni Koskela på en god mulighet, deretter José Mota.

Christer George var nærmest for Strømsgodset, som nok var fornøyd med det ene poenget.