by:Larm forblir i Oslo

<p>Katzenjammer var blant artistene som spilte til stor jubel under by:Larm Oslo i februar (Foto: Marcus Ramberg)</p>
Katzenjammer var blant artistene som spilte til stor jubel under by:Larm Oslo i februar (Foto: Marcus Ramberg)

Oslo kommune og by:Larm er blitt enige om at arrangementet kommer tilbake til Oslo også neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ønsker by:Larm velkommen tilbake til hovedstaden neste år (Foto: Kyrre Lien/Scanpix)Ønsker by:Larm velkommen tilbake til hovedstaden neste år (Foto: Kyrre Lien/Scanpix)

- Oslo skal bli Nord-Europas fremste musikkby. Når by:Larm velger Oslo, ser vi på det som en viktig tillitserklæring fra musikkmiljøet - vi er på rett vei, sier byrådsleder Erling Lae.

I februar gikk by:Larm av stabelen i Norges hovedstad for aller første gang. Allerede neste år gjentas suksessen, og som flere allerede har spådd, kan det nå se ut som om Oslo blir en permanent by:Larm-by.

- by:Larm hører naturlig til i Oslo. Vi er Skandinavias musikkhovedstad og 80 prosent av musikkbransjen er allerede her. Det er her vi har scener og miljø og alt som trengs, uttaler en entusiastisk Torger Ødegaard, Oslos kulturbyråd som for øvrig hadde æren av å stå for den offisielle åpningen av by:Larm i Oslo tidligere i år.

I 2009 blir by:Larm arrangert for 12. gang. Det er Skandinavias største musikkongress. Etter årets suksess har partene, by:Larm-styret og Oslo kommune, blitt enige om å fortsette samarbeidet.

Det beste for utviklingen

- Med et overskudd fra årets arrangement på cirka 1.8 millioner, og et fantastisk arrangement som kan sies å være en suksess på alle måter, har styret besluttet at det beste for utviklingen av by:Larm som konsept og det beste for norsk musikk er at vi prøver Oslo som vertsby nok en gang, med døra på gløtt for at by:Larm også vil arrangeres i hovedstaden i de tre kommende årene, sier pressetalsmann for by:Larm Behnam Farazollahi.

Under by:Larm i Oslo ble det arrangert 350 konserter med 250 artister og band på tre dager. Med mer enn 25.000 besøkende på Oslo klubber og musikkscener befestet by:Larm sin posisjon som Skandinavias viktigste og største bransjetreff.

- Men, det er ikke dermed sagt at vi ikke skal fortsette å sette fokus på nye talenter fra distriktene. Vi jobber med ulike konsepter som vi tror vil ivareta vårt arbeid med å dra nye artister og band frem i søkelyset fra ulike byer og tettsteder i Norge, fortsetter han.

Samarbeider med Schous kulturbryggeri

I år samarbeidet by:Larm tett med Popsenteret, som er en del av Oslo kommunes store kultursatsing Schous kulturbryggeri. Også dette samarbeidet ønsker Oslo kommune å fortsette de neste tre årene. Alt til neste år vil tilreisende by:Larm-musikanter kunne nyte godt av det splitter nye Øvingshotellet på Schous, som åpner i 2009.

Popsenteret i Oslo mottok nylig by:Larms unike samling med innsendte plater og pressemateriale gjennom ti år. Dette vil utgjøre en viktig del av Popsenterets innhold når dørene åpnes på Schous kulturbryggeri.

- by:Larm og Oslo har viktige fellestrekk. Vi er begge åpne og inkluderende og genuint opptatt av musikk. Derfor er det veldig hyggelig at vi kan gjøre noe stort og viktig sammen. Jeg var selv på by:Larm i Trondheim i fjor. Der fikk jeg for alvor øynene opp for hvilket unikt arrangement dette er, sier byrådslederen.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy